Ciorba de perișoare este un preparat care nu lipsește de pe masa românilor.
- 300 g carne de vită
- 2-3 copănele de pui
- 2 cepe
- 30 g orez
- 1 ou
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 țelină
- 200 g smântână
- zeamă de lămâie sau borș
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de pesmet
- sare
- piper
- tarhon
- pătrunjel
Într-o oală mare pune la fiert 3l de apă și adaugă copanelele de pui, pe care le lași la fiert 45 de minute. Toacă morcovul, păstârnacul, o ceapă, țelina și adaugă-le la fiert. Între timp, pregătește perișoarele: da prin mașina de tocat carnea de vită și ceapa, pune la înmuiat orezul pentru câteva minute, apoi scurge-l de apă și adaugă-l la carnea tocată. Amestecă totul, adaugă un ou, pesmet, pătrunjelul tocat fin și amestecă din nou. Din compoziția rezultată, se vor face biluțe de carne, pe care le pui în oala în care fierb deja legumele și carnea.
Dă focul la mic și lasă perișoarele la fiert zece minute. Amestecă smântâna cu o lingură de făină, apoi toarnă progresiv cinci polonice de supă, amestecând mereu, notează divahair.ro. Toarnă compoziția obținută în oală, apoi adaugă puțin tarhon și suc de lămâie sau borș, după gust, lăsând oală pe foc pentru încă zece minute. Servește ciorbă de perișoare dreasă cu smântână cu pâine prăjită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu