Ciorbă de perișoare de post? Da, se poate. Iată cum se prepară rețeta. Este delicioasă!
Ingrediente
2 buc morcov
1 buc rădăcină de pătrunjel
1 legătură pătrunjel
1 buc păstârnac
2 buc ceapă
1 buc ardei gras roşu
50 gr soia granule
50 gr orez
2 linguri făină albă
2 linguri seminţe de in
2 linguri fulgi de ovăz
20 ml ulei de floarea soarelui
după gust sare
1.5 l apă
după gust, piper
Vezi și: Prăjitură de post: Fantezie de ananas. Cum se prepară - Rețeta
Cum se prepară
Se taie cubuleţe morcovii, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul şi se pun într-o oală, la călit, în ulei de floarea soarelui. Se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se adaugă apă (1,5 litri), potrivit gatesc.ro. Pe urmă, se adaugă o ceapă întreagă, ardeiul tăiat mare şi jumătate de legătură de pătrunjel. Se lasă la foc mediu până sunt fierte toate legumele, apoi se strecoară şi se păstrează doar morcovii (după preferinţe, se pot păstra şi celelalte legume).
Pentru perişoare: Se taie o ceapă mărunt şi se pune la călit în ulei de floarea soarelui. După ce este călită, se adaugă orezul şi granulele de soia (fierte în prealabil) şi se mai lasă la foc circa 5 minute. Apoi, se adaugă făina, seminţele de in şi fulgii de ovăz (ambele măcinate în prealabil cu o râşniţă). Se amestecă bine şi se adaugă sare şi piper după gust. Se lasă la răcit, apoi se formează biluţe şi se pun la fiert în apă cu sare, la foc mic. La final, se adaugă în supă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News