Ciorbă de pește cu roșii? Da! Este mai gustoasă decât te-ai fi așteptat și unde mai pui că este și foarte sănătoasă. Iată rețeta.
Ingrediente
1 kg peşte proaspăt (crap)
1 ceapă mare
1 morcov
100 g orez
1-2 ardei graşi
500 g roşii sau suc de roşii
1 legătură leuştean verde
200 ml borş
sare
piper alb
Vezi și: Pizza rapidă la tigaie. Rețeta ușoară, gata în 15 minute
Cum se prepară
Peştele se curăţă, se spală foarte bine în apă rece, se taie felii şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Ceapa şi morcovul se taie mărunt şi se pun la fiert în 2 l de apă, cu puţină sare şi se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, potrivit retete.unica.ro. Carnea se scoate şi se acoperă cu o folie. Se alege orezul şi se spală în 2-3 ape până se limpezeşte şi se adaugă în ciorba de pește, lăsându-se să mai fiarbă 15 minute.
Roşiile se opăresc, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul și se pun în ciorbă. Se mai lasă să fiarbă şi cu sucul de roşii, iar spre sfârşit se adaugă borşul fiert bine şi strecurat împreună cu leuşteanul tăiat mărunt. La sfârşit, se pun şi bucăţile de peşte şi se mai fierbe la foc mic, 5-10 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News