Ciorbă de porc cu zeamă de murături ar trebui încercată de orice iubitor al bucătăriei românești. Este savuroasă! Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 kg de carne de porc cu os
2 cepe
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 țelină
200 g tăiței de casă
1/2 l de zeamă de murături pe bază de saramură
1 legătură de leuștean
sare și piper
Vezi și: Ciorbă de murături. Cea mai gustoasă mâncare
Ciorbă de porc cu zeamă de murături. Carnea se spală, se taie bucăți și se pune la fiert în apă rece cu sare. Când a început să facă spumă, se curăţă cu spumiera până se limpezeşte zeama şi se lasă să fiarbă în continuare la foc mic, scrie acasalaromani.ro. Ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina se curăță, se taie mărunt și se adaugă în oală, după ce carnea a fiert bine.
Ciorbă de porc cu zeamă de murături. După ce s-au înmuiat și legumele, se pun tăițeii de casă, se toarnă zeama de murături, se potrivește de sare și piper și se mai lasă 5 minute pe foc. La sfârșit, se presară leușteanul tocat, apoi oala se acoperă și se dă deoparte.
Vezi și: Ciulama de gălbiori cu mămăliguță. Deliciul din farfuria românilor
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News