Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă de ciorbă de primăvară.
6-7 legături de lobodă roșie
1 buc. salată verde
1 legătură de ceapă verde
1-2 linguri orez cu bob rotund
150 gr roșii tocate
zeamă de lămâie
sare
piper
1 legătură de leuștean
1-2 linguri ulei de măsline
Frunzele de la lobodă se lasă în apă fierbinte cu puțin bicarbonat pentru zece minute, apoi se clătesc cu apă rece pentru a nu se mai simți gustul de bicarbonat. Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Apoi se adaugă orezul, clătit și acesta, și se amestecă bine. Se completează cu apă fierbinte și se lasă la fiert până începe să se pătrundă orezul. Apoi se adaugă frunzele de lobodă roșie, tocate mărunt, precum și nervurile din mijlocul frunzelor de salată verde, dar și cozile de la leuștean tocate. Se fierb toate pentru 7-8 minute și se adaugă roșiile tocate.
Ciorba se mai fierbe pentru alte 7-8 minute, timp în care se asezonează cu sare și zeamă de lămâie, după gust, notează a1.ro. În ultimele 3-4 minute de fierbere, se adaugă și frunzele de leuștean, tocate mărunt.
Doar pătrunjelul se adaugă după stingerea focului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu