Ciorba de pui a la grec este foarte gustoasă și iubită mai ales de gurmanzi. Iată cum se prepară.
Ingrediente: 1 kg piept de pui cu piele și os, 1 buc ceapă medie, 2 buc morcovi mici, 1 buc țelină mică, 1 buc pătrunjel, 1/2 cană orez, 1-2 lg ulei, 200 ml smântână, 3 buc gălbenușuri, 1 buc lămâie (zeama), pătrunjel verde tocat.
Cum se prepară
Într-o oală punem apa cu sare și pieptul de pui la fiert. Lăsăm pe foc până când carnea este fiartă. Spuma care se ridică la suprafață o luăm și o aruncăm. Într-o altă oală punem uleiul și legumele tocate, scrie cookpad.com. Punem pe foc până se călesc puțin. Adăugăm orezul spălat bine. Amestecăm și adăugăm supa strecurată.
Lăsăm pe foc circa 15-20 minute. Amestecăm smântâna cu gălbenușurile și adăugăm câte puțin din ciorbă. Amestecul îl turnăm peste ciorba trasă de pe foc. Adăugăm pieptul de pui tăiat bucățele, zeama de lamâie și pătrunjelul verde tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu