CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Rețeta DELICIOASĂ care trebuie încercată! Ciorba de salată cu afumătură este delicioasă și se prepară foarte ușor. Iată rețeta.
Ingrediente
4 fire ceapă verde
2 cartofi medii
3 salate
1 morcov
300 g afumătură
500 ml borş
1 legătură leuştean
1 lingură tarhon
250 g smântână grasă
2 gălbenuşuri
sare
CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Desfă salata şi spal-o bine. Toac-o mare şi las-o deoparte. Curăţă şi taie cartofii şi rade morcovul. Toacă ceapa verde mărunt şi căleşte-o în 2 linguri de ulei, în oala de ciorbă. Adaugă apă (cca 1/2 din înălţimea vasului), apoi adaugă frunzele de salată, legumele şi afumătura şi un praf generos de sare. Lasă ciorba să fiarbă până când cartofii sunt pătrunşi.
CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Adaugă borşul şi lasă ciorba să mai dea o dată în clocot. În răstimp, freacă smântâna cu gălbenuşurile. Adaugă câte un polonic de zeamă de ciorbă peste smântână şi amestecă rapid, până când ridici temperatura compoziţiei de smântână.
CIORBĂ de SALATĂ cu AFUMĂTURĂ. Adaugă toată smântâna în oala cu ciorbă şi amestecă. Pune verdeţurile deasupra şi acoperă ciorba de salată cu capac.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu