După sărbătorile de Paști și mâncărurile grele, specialiștii în nutriție recomandă preparate mai ușoare.
De obicei după sărbători nutriționiștii ne recomandă să alegem preparate mai ușoare pentru organism. O ciorbă de varză sau de salată este ideală. Aduce un aport de vitamine și te revigorează.
Iată rețeta pentru ciorba de salată! Poftă bună!
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 50 minute
- 2 buc. Salate mărime potrivită
- 2 buc. Morcovi medii
- 2 legături Mărar
- 100 g Țelină sau o bucată mică
- 250 ml Suc de roșii sau roșii la conservă
- 200 g Bacon tăiat
- 4 buc. Ouă
- 1 buc. Pătrunjel rădăcină
- 1 buc. Ceapă
- 3-4 linguri Oțet după gust
- Delicat legume sau sare, după gust
1. Într-o oală de 4-5 kg se pune apa la fiert. Se adaugă zarzavaturile (morcov, pătrunjelul rădăcină, țelina, ceapa) și se lasă 30 de minute.
2. Între timp punem baconul la prăjit într-un stop de ulei. Batem cele patru ouă întregi și le adăugăm peste bacon. Tăiem cu lingura de lemn bucățele și le răsturnăm în oala de ciorbă.
3. Spălăm salata, o tăiem mărunt sau după preferințe și o punem în oala cu ciorbă. Adăugăm mai apoi sucul de roșii sau roșiile la conservă.
4. Se pune delicatul și se mai lasă 10-15 minute la fiert. Adăugăm după gust oțetul.
5. Spălăm mărarul, îl tăiem mărunt și îl adăugăm în oală și stingem focul la ciorbă.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu