Ciorba rădăuțeană se pregătește ușor și este extrem de gustoasă.
650 g carne de pui
2 morcovi
2 cepe
1/2 telină
2 rădăcini de păstârnac
1 ardei roșu
sare
3 gălbenușuri
250 g smântână
6-7 căței de usturoi
2 linguri de oțet
boabe de piper
apă
1 legătură pătrunjel
1 legătură leuștean (opțional)
Pentru servit: smântână, ardei iute
Carnea de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. Între timp, se curăţă şi se taie legumele: ceapa, ardeiul, țelina, păstârnacul, morcovii și ceapa, în bucăți mai mari.
După ce a fiert carnea, aruncăm apa, spălăm oală și apoi punem din nou pe foc cu apă rece, în care adăugăm iar carnea. După, adăugăm și legumele cu piperul boabe. Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse, aproximativ 50 de minute. Apoi, carnea și legumele se scot, iar zeama se strecoară.
Zeama strecurată se pune înapoi în oală și începem să o dregem cu smântână. Mai exact, smântâna se amestecă cu gălbenușurile într-un bol, iar peste ele se toarnă cu polonicul zeama de la ciorbă fierbinte puțin câte puțin, amestecând mereu cu un tel. Nu se pune amestecul de smântână cu gălbenușuri direct în ciorbă pentru că se va tăia, notează retetepractice.ro. Zeama se adaugă înapoi în oală. Apoi, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri, şi se adaugă și ea în oală. Tăiem morcovul fiert în câteva cubulețe și se adugă în oală, alături de usturoiul tocat mărunt. Se adaugă și oțet după gust, sare și pătrunjelul tăiat mărunt. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu