Ciorbă rădăuțeană. Rețeta simplă. Dacă ți-e pofta de o delicioasă ciorbă rădăuțeană, o poți prepara foarte ușor. Iată rețeta.
Ingrediente
1 şi 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 ţelină medie
sare
Pentru dres
3 gălbenuşuri
250 g smântână
Pentru servit
smântână
ardei iute
Cum se prepară
Carnea de pui porţionată se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oală cu bucățelele de pui, potrivit unica.ro.
Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară.
Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri. Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News