Ciorba rădăuțeană este un fel tradițional de mâncare servit în mai multe locuri din țara noastră. Iată cum se prepară....
Ingrediente
1 și 1/2 pui
3 morcovi
3 cepe
1 țelină medie
sare
Pentru dres
3 gălbenușuri
250 g smântână
Pentru servit
smântână
ardei iute
Cum se prepară
Carnea porţionată de pui se pune la fiert în apă rece cu sare şi, din momentul în care începe să fiarbă, se ia spuma ori de câte ori apare. Între timp, se curăţă şi se taie legumele mai mărunt şi apoi, după ce dispare spuma, se adaugă în oala cu bucățelele de pui.
Totul se lasă la fiert până ce carnea şi legumele sunt pătrunse. Apoi, carnea se scoate şi se lasă puțin la răcit, legumele se pot folosi pentru orice alt preparat culinar, iar zeama se strecoară, potrivit retete.unica.ro. Zeama strecurată se pune din nou în oală şi se drege cu smântâna amestecată cu gălbenuşuri.
Acum, carnea de pui se taie mărunt, în fâșii subțiri şi se adaugă în oală. Se mai lasă totul la fiert încă un clocot.
O porție de ciorbă rădăuțeană se servește caldă, cu un surplus de smântână și cu un ardei iute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu