Ciorba rusească este absolut senzațiolă în această perioadă de post. Așadar, dacă ești în pană de idei, această rețetă te va salva. O vei repeta!
Publicitate
Ingrediente
1 lingură ulei
3 linguri pastă de roşii
1 litru zeamă de castraveţi
1 gulie
1 morcov
5 castraveţi acri
150 g cereale de orz
câteva frunze de leuştean
Cum se prepară
Gulia se curăţă, se taie cuburi şi se pune la fiert împreună cu morcovul tăiat cubuleţe. Se lasă 20 de minute. Între timp, se fierb cerealele separat şi apoi se lasă la scurs. Se adaugă castraveţii feliaţi peste gulie şi morcov şi se lasă la fiert 15 minute, potrivit retete.unica.ro.
După acest timp, se pune întâi jumătate din cantitatea de zeamă de castraveţi, uleiul şi pasta de roșii. Se lasă să dea un clocot, se gustă şi apoi se adaugă cerealele. Se mai lasă un clocot împreună, se mai drege gustul de acru şi se aduce la masă cu leuştean deasupra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu