Ciorba țărănească de pui este cea mai bună idee, în această perioadă. Un fel d emâncare ușor, savuros și sănătos. Iată cum se prepară.
Ingrediente
500 g aripi de pui/pulpe inferioare de pui
2 linguri ulei de măsline
o ceapă mare
o căpăţână ţelină
2 cartofi
1 morcov mare
o rădăcină păstârnac
1 ardei gras
4 linguri bulion
2 ouă (opţional)
500 ml borş/zeamă de varză
o legătură leuştean
Vezi și: Peștele trebuie ținut în lapte, înainte de a-l prăji. Trucul pe care-l vei folosi mereu
Fursecuri de casă. Rețeta veche din caietul bunicii. Sunt extrem de delicioase!
Ciorbă țărănească de pui. Spală pulpele sau aripile de pui, apoi frige-le în 2 linguri de ulei încins, pe ambele părţi. Adaugă 2 litri de apă şi fierbe carnea, spumând-o până când rămâne limpede apa, scrie retetepractice.ro. Între timp, toacă legumele, începând cu rădacinoasele: ţelina, morcovul şi păstârnacul, apoi taie cartofii cubuleţe şi, în final, adaugă ardeiul gras şi ceapa tocate mărunt.
Ciorbă țărănească de pui. Când rădacinoasele sunt fierte, adaugă bulionul şi borşul, apoi potriveşte de sare. Dacă îţi place ciorba ţărănească de pui cu ouă zdrenţe, în acest punct adaugi două ouă bătute bine cu furculiţa şi imediat după răscoleşti ciorba la suprafaţă, pentru a răspândi oul.
Ciorbă țărănească de pui. Adaugă leuşteanul tocat mărunt, lasă ciorba la foc mic pentru încă 1-2 minute, apoi las-o să se odihnească 10 minute înainte de a o servi.
Vezi și: De ce să ții grișul în apă sau lapte, înainte de-al găti. Habar nu ai avut! Un truc foarte eficient
Sărățele de casă. Rețeta românească rapidă și gustoasă!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu