Ciorba ţărănească de pui este oricând o idee bună. Iată cum se prepară, dacă vrei să te bucuri de un fel de mâncare numai bun în această perioadă rece.
Ingrediente
- 500 g aripi de pui/pulpe inferioare de pui
- 2 linguri ulei de măsline
- o ceapă mare
- o căpăţână ţelină
- 2 cartofi
- 1 morcov mare
- o rădăcină păstârnac
- 1 ardei gras
- 4 linguri bulion
- 2 ouă (opţional)
- 500 ml borş/zeamă de varză
- o legătură leuştean
Vezi și: REȚETA ECONOMICĂ de PRĂJITURĂ CU MERE. Clasic, delicios și ieftin!
Cum se prepară
Spală pulpele sau aripile de pui, apoi frige-le în 2 linguri de ulei încins, pe ambele părţi. Adaugă 2 litri de apă şi fierbe carnea, spumând-o până când rămâne limpede apa, potrivit retetepractice.ro. În răstimp, toacă legumele, începând cu rădacinoasele: ţelina, morcovul şi păstârnacul, apoi taie cartofii cubuleţe şi, în final, adaugă ardeiul gras şi ceapa tocate mărunt.
Când rădacinoasele sunt fierte, adaugă bulionul şi borşul, apoi potriveşte de sare. Dacă îţi place ciorba ţărănească de pui cu ouă zdrenţe, în acest punct adaugi două ouă bătute bine cu furculiţa şi imediat după răscoleşti ciorba la suprafaţă, pentru a răspândi oul. Adaugă leuşteanul tocat mărunt, lasă ciorba la foc mic pentru încă 1-2 minute, apoi las-o să se odihnească 10 minute înainte de a o servi.
Vezi și: Clătite grecești. Pufoase și aromate cum numai pe meleagurile elene găsești
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu