Ciorbă ţărănească. Ciorba nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Vă prezentăm o reţetă simplă de ciorbă ţărănească, reţetă pe care trebuie să o ştie orice gospodină.
Pentru această reţetă ai nevoie de un kilogram de carne de pui, 2 cepe, 2-3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1/2 ţelină, 1 mână de fasole verde fideluţă, 2 ardei graşi, 100 ml suc de roşii, 2-3 roşii, jumătate de litru de 500 de borş, o legatura de pătrunjel şi leuştean, sare.
Se ia carnea, se spală, apoi se pune la fiert împreună cu un puţină sare. Atenţie, după ce dă în clocot se spumează sau se schimbă apa. Apoi, se mai lasă la foc mic încă jumătate de oră.
Între timp, vă puteţi ocupa de legume. Tocaţi mărunt ceapa, morcovii, ţelina. Le puneţi la fiert împreună cu puiul. La sfârşit se pun ardeii graşi tăiaţi cubuleţe, sucul de roşii şi roşiile curăţate de coji. Se adaugă apoi borşul, sare după gust şi verdeaţa tocată mărunt.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu