Ciprul vrea să fie recunoscut drept cea mai săracă ţară din Europa

Parlamentarii ciprioți au făcut un apel către Nicos Anastasiades, preşedintele ţării,să ceară Comisiei Europene să includă țara pe lista celor mai sărace ţări din Uniunea Europeană, după cum a relatat publicaţia Cyprus Mail.

Demersul parlamentarilor ciprioți de includerea pe lista ţărilor cu un nivel avansat al sărăciei ar permite Nicosiei să ceară asistenţă dintr-un număr mai mare de fonduri ale UE, conform celor două publicaţii menţionate.

Deputatul din partea Partidului Democrat, Angelos Votsis, a indicat că o astfel de cerere ar trebui să fie adresată în prezent din cauza problemelor din economie cu care se confrunta insula.

 Anul trecut, Ciprul a cerut ajutor financiar Bruxellesului pentru a sprijini băncile ca urmare a deprecierii titlurilor greceşti.

Cu toate acestea, o analiză a BCE din luna aprilie, 2013, a arătat că ciprioţii sunt de trei ori mai prosperi ca germanii. Potrivit autorităţii de reglementare, care a studiat nivelul de prosperitate al locuitorilor din zona euro între 2009-2010, averea medie a unei familii din insulă se ridică la suma medie de 670. 900 de euro, pe când cea a unei familii germane nu depăşeşte 200.000 de euro, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel