Circa 4% dintre copiii utilizatori de internet din România au accesat site-uri inadecvate

copil pc internet
copil pc internet

Aproximativ 4% dintre copiii care au utilizat internetul în România în ultimele 12 luni au accesat site-uri inadecvate sau au intrat în legătură cu persoane potenţial periculoase, potrivit statisticilor Eurostat, care plasează România sub media UE, de 5%.

Statistica se bazează pe cazurile raportate de persoane cu vârste cuprinse între 16-74 de ani, care locuiesc în gospodării cu cel puţin un copil în grijă, informează Mediafax

Totodată, din studiu reiese că numai 3% dintre familiile din România care au în grijă copii folosesc software de control parental sau filtrare a conţinutului web.

La nivelul UE, 14% dintre persoanele responsabile utilizează software de control parental, însă cazurile raportate de copii care accesează conţinut inadecvat sau intră în contact cu persoane periculoase au o incidenţă de 5%, potrivit Eurostat.

Cele mai multe astfel de cazuri s-au înregistrat în Italia (11%), urmată de Letonia (9%) şi Bulgaria (8%), iar cele mai puţine în Cipru şi Cehia (1%).

În Luxembourg, Slovenia, Danemarca, Franţa, Finlanda şi Austria, între 20 şi 25% dintre gospodării folosesc softuri de filtrare pentru copii.

Citește și: STUDIU: Pro Tv, în Top 30 al veniturilor din publicitate, în Europa; TVR, cea mai mică cotă de piaţă dintre televiziunile publice. Vezi cât şi la ce se uită românii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel