Circa 50 de sesizări privind minori dispăruţi, rezolvate de poliţiştii din judeţul Vrancea de la începutul anului

În judeţul Vrancea s-au înregistrat, de la începutul acestui an, circa 50 de sesizări privind minori dispăruţi, toate soluţionate cu găsirea copiilor plecaţi voluntar de la domiciliu, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"De la începutul anului, la nivelul IPJ Vrancea s-au înregistrat aproximativ 50 de sesizări privind minori dispăruţi, niciuna confirmată ulterior, toate fiind soluţionate cu găsirea minorilor, în unele cazuri chiar imediat, în decurs de numai câteva ore. La unele dintre ele au existat suspiciuni sau bănuieli că ar putea fi vorba de cazuri de lipsire de libertate, motiv pentru care s-a întocmit dosar penal, deoarece într-un dosar penal se pot face mai multe activităţi, inclusiv supraveghere cu mijloace tehnice, interceptări, etc, lucru pe care într-un caz de plecare voluntară a minorului legea nu îl permite", a declarat, pentru AGERPRES, şeful Compartimentului de Urmăriri din cadrul Serviciului de investiţii Criminale al IPJ Vrancea.

Potrivit acestuia, IPJ Vrancea are în lucru la acest moment 34 de cazuri de dispariţie a unor persoane, dintre care o singură persoană era minoră la momentul dispariţiei.

"În prezent, în Vrancea există la nivelul poliţei 34 de cazuri active de persoane dispărute, 22 de bărbaţi şi 12 femei, nouă persoane dispărute din străinătate, iar restul în ţară, niciunul minor la această dată. Într-un singur caz, la data dispariţiei, persoana era minoră. Este vorba de un băiat, Postolache Constantin, dispărut în 2005, care avea la data dispariţiei 15 ani, un copil din Cîmpineanca, surdo-mut, cu HIV, care vagabonda deseori prin Focşani, dispărut după ce a plecat de acasă cu autobuzul spre Focşani. Cazul se află în evidenţa activă şi se fac încă cercetări", a declarat Daniel Popescu.

Cel mai vechi caz aflat în evidenţa poliţiei vrâncene este acela al unei bătrâne care a dispărut în 2001, la vârsta de 57 de ani, în comuna Năruja.

Comisarul şef Daniel Popescu a subliniat că persoanele dispărute rămân în baza de date activă a poliţiei 20 de ani, timp în care poliţiştii fac investigaţii pe teren pentru depistarea acestora, iar pentru alţi 10 ani persoanele dispărute rămân într-o evidenţă pasivă, când se continuă compararea datelor semnaletice cu cele ale persoanelor găsite decedate. După această perioadă cazul de dispariţie este închis.

La nivelul judeţului Vrancea, anual, poliţiştii au în lucru peste 50-60 de cazuri de dispariţie de persoane. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel