Traficul feroviar a fost reluat între stațiile Costinești și Eforie Sud.
Traficul feroviar a fost reluat între stațiile Costinești și Eforie Sud, după retragerea trenului privat IR 10084 în stația Costinești, a transmis CFR SA într-un comunicat de presă.
Reamintim, că circulația feroviară între stațiile menționate ”a fost închisă în intervalul orar 14:42 – 15:31, din cauza unui incident rutier în care au fost implicate trenul privat de călători IR 10084 și un camion, în apropierea haltei Tuzla, la km 246+000.
Cele 3 trenuri de călători – R 8819 (Constanța – Mangalia), IR 11086 (Mangalia – Brașov) și IR 11506 (Mangalia – București Nord) – care au staționat temporar în Eforie Sud, Costinești și Mangalia, au fost reînscrise în circulație”, se arată în comunicatul menționat.
”Compania Națională de Căi Ferate CFR SA transmite scuze călătorilor pentru disconfortul creat și îi asigură că reluarea traficului feroviar, în urma acestui incident rutier, a fost strict condiționată de finalizarea cercetărilor desfășurate de organele abilitate la fața locului”, au mai transmis reprezentanții CFR SA.
CFR Călători informează că urmare a fenomenelor meteo extreme de caniculă, Cod galben și Cod portocaliu, în cea mai mare parte a țării, și a disconfortului termic accentuat, care se înregistrează pe toate secțiile feroviare, compania CFR SA – managerul infrastructurii, aplică restricții de viteză, ceea ce generează întârzieri în circulația trenurilor.
”Această măsură aplicată de managerul infrastructurii este obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar și este luată de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.
Reamintim că în zilele cu temperaturi exterioare caniculare (de multe ori chiar și de peste 50 – 55 de grade C la soare) care se înregistrează la nivelul șinei și cutiei materialului rulant, instalațiile de climatizare riscă să nu mai poată asigura răcirea şi să funcţioneze în regim de ventilație.
CFR Călători recomandă pasagerilor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale:
- să se hidrateze permanent şi să aibă cel puţin o sticlă cu apă în bagaj;
- să aibă medicația necesară afecțiunilor pe care le au, în caz de nevoie;
- să alerteze imediat personalul de tren dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă o persoană care are nevoie de ajutor, astfel încât călătoria cu trenul în condiții de temperaturi ridicate și chiar caniculă să decurgă fără incidente, în special pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale”, se arată în comunicatul CFR Călători.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu