Circulația pe podul suspendat de la Brăila, permisă în minivacanța de Sfânta Maria și pe timpul nopții

Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin

Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este permisă și în timpul nopții.

Circulația pe podul suspendat peste Dunăre de la Brăila va fi permisă în mod excepțional și în noaptea de luni spre marți, cu prilejul minivacanței de Sfânta Maria.

De asemenea, pe tot parcursul zilei de marți, 15 august, și până miercuri la ora 21:00, traficul pe pod va fi permis fără restricțiile ce se aplică în timpul nopții, când sunt demontate macaralele folosite la construcția podului.

Reamintim că la numai o lună de la darea în folosință a celui mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani, podul de la Brăila prezintă deja denivelări la rampele de acces pe pod, iar autoritățile dau vina pe cei care nu au respectat restricțiile de tonaj din perioada caniculară, așa cum recomandase CNAIR.

”Pe rampa de acces au apărut niște denivelări. Am avut o perioadă de vreme caniculară, iar în acele momente noi am impus restricții de tonaj la 7,5t, restricții care nu au fost respectate de către operatorii economici care se ocupă de transportul de mărfuri”, a declarat Cristian Pistil, directorul general al CNAIR, notează rador.

”În zonele cu exploatări forestiere sau în zonele cu exploatării de balast există mașini care merg cu supratonaj. Periculos nu este, sunt niște deformări, într-adevăr.

Nu doar podul Brăila are aceste probleme, în general, obiectivele de infrastructură noi au o anumită perioadă în care se mai tasează”, susține Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR, potrivit aceleiași surse.

De asemenea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, susține că lucrarea de la Brăila este în garanție, iar remedierea problemei trebuie făcută de către asocierea care a realizat podul.

”Această lucrare este în garanţie, aşa cum bine ştiţi, şi această asociere trebuie să remedieze toate aceste probleme, mai ales că ne aflăm în perioada în care trebuie să demonteze macaralele, trebuie să termine drumul de pod, până la Jijila, care trebuie terminat, aşa cum bine ştiţi, până la sfârşitul acestui an”, a declarat Grindeanu, citat de TVR.

Citește și: Partea nevăzută a Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila. Și aici încep exproprierile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel