Circulația pe Transalpina, cel mai înalt drum rutier din România, va fi redeschisă de vineri, 16 iunie 2023, de la ora 08:00, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Publicitate
Vineri, 16 iunie 2023, începând cu ora 08:00, se va redeschide circulația pe sectorul de drum montan Rânca – Obârșia Lotrului (km 34+800 - km 59+800) al DN 67C – Transalpina, se menționează într-un comunicat de presă al CNAIR.
Tronsonul Rânca - Obârşia Lotrului va fi practicabil doar 10 ore pe zi şi cu limitare de viteză
Circulația rutieră este deschisă în intervalul orar 08:00 - 18:00 doar pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală de 3,5 tone. Viteza maximă de deplasare pe acest sector de drum este de 30 km/h.
Totodată, circulația rutieră poate fi închisă/restricționată, pe durată limitată, în funcție de condițiile meteorologice (ceață, ploi torențiale, furtună, etc.) sau ca urmare a unor fenomene cum sunt avalanșele, căderile de stânci și ebulmente (alunecări de teren) pe sectorul de drum DN 67C, km 34+800 – km 59+800.
Decizia deschiderii traficului a fost luată în urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanții CNAIR SA, DRDP Craiova, SDN Târgu-Jiu, SDN Vâlcea, se mai arată în comunicatul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
VEZI ȘI: Anumite sectoare de drum din Transalpina şi Transfăgărăşan se închid
Circulaţia rutieră pe anumite sectoare ale drumurilor montane Transalpina şi Transfăgărăşan se închide.
Măsura se aplică începând de joi, ora 7:00, din cauza condiţiilor meteorologice prognozate, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), potrivit Agerpres.
Astfel, circulaţia rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum: DN 67C (Transalpina) între Rânca şi Obârşia Lotrului (km 34+800 - km 59+800), şi DN 7C (Transfăgărăşan) între Piscu Negru şi Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 - 130+800).
"CNAIR a reuşit în acest an, printr-un efort susţinut şi cu ajutorul condiţiilor meteo favorabile, să menţină circulaţia deschisă pe aceste rute montane o perioadă de timp mai lungă decât de obicei, însă prioritatea principală este integritatea şi viaţa celor care merg pe drum. Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenţie şi să respecte semnalizările şi atenţionările oficiale", subliniază reprezentanţii CNAIR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu