Circulația pe Valea Oltului se redeschide mai devreme decât era programat. Când se vor ridica restricțiile

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sorin Grindeanu anunță că circulația pe Valea Oltului se va relua mai devreme decât era stabilit.

Într-un video postat pe Facebook ,din cadrul vizitei efectuate pe șantierul Autostrăzii Buzău – Focșani, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că circulația pe Valea Oltului se va deschide miercuri, 7 august 2024, și pe timpul zilei.

"DN7 între Boița și Lazaret se redeschide în totalitate, din această seară de la ora 20.00!

Antreprenorul turc s-a mobilizat exemplar și a finalizat, cu 2 zile mai devreme, lucrările în zona critică. Vreau să mulțumesc românilor care au avut răbdare și care au înțeles necesitatea închiderii acestui sector de drum timp de o lună.

Este un semn de solidaritate prin care toți am demonstrat că dorim să construim cât mai repede Autostrada Sibiu- Pitești. Astfel, ne vom bucura de beneficiile pe care le generează Coridorul 4 Pan European, care tranzitează România, între Constanța și Nădlac", a scris ministrul pe Facebook.

A fost "o măsură necesară"

CNAIR a subliniat, luna trecută, faptul că această măsură este necesară pentru construcția autostrăzii Sibiu - Pitești, și implică defrișarea unor suprafețe semnificative de pădure în perioada 8 iulie - 9 august, având în vedere că "vremea favorabilă este limitată în zona montană".

"Construcţia autostrăzii Sibiu - Piteşti este esenţială pentru România. În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin - Dunăre). Marea majoritate a transporturilor de persoane şi de mărfuri pe ruta Est - Vest (Constanţa - Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiţii care nu oferă suficient confort şi siguranţă rutieră.

De aceea, construcţia celor două secţiuni care traversează Carpaţii nu mai poate fi amânată! Secţiunea 2 (Boiţa - Cornetu) este una dintre acestea, iar de operaţiunile de defrişare a versantului (derulate în perioada 08 iulie - 09 august) depind următoarele etape ale construcţiei care trebuie finalizată în 2028", se arăta în anunţul CNAIR dat în luna iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel