Circulaţie îngreunată pe Magistrala 2 din cauza unor scandalagii. Imagini de la metrou/ Două incidente raportate de Metrorex

captură video
captură video

Blocaj pe Magistrala 2 din cauza unui scandal spontan.

Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate, joi seara, timp de jumătate de oră, din cauza unor tineri care au tulburat liniştea publică, informează Metrorex via Agerpres.

"Circulaţia trenurilor de metrou s-a desfăşurat cu dificultate pe Magistrala 2, în intervalul 21:00-21:30, din cauza unor persoane care au tulburat liniştea publică. Unul dintre aceştia a urcat la Piaţa Victoriei pe un tren aflat în staţionare pentru a împrăştia substanţe dintr-un extinctor. Cealaltă persoană a pulverizat substanţe dintr-un extinctor într-un tren aflat în staţia Piaţa Romană. Călătorii aflaţi în trenul din Piaţa Romană au fost debarcaţi în siguranţa. Aceştia şi-au continuat călătoria cu un tren garat la cealaltă linie", au anunţat reprezentanţii companiei.



Potrivit sursei citate, echipele Metrorex au avizat Poliţia şi ambele persoane au fost reţinute, urmând a fi luate măsuri conform legii.

”La data de 8 august 2024, în jurul orei 21.20, poliţiştii din cadrul Biroului de Poliţie pentru Transportul Public au intervenit într-o situaţie în care un bărbat, în vârstă de 39 de ani s-a urcat cu o scară pe garnituta de metrou la magistrala M2 - staţia Victoriei. A fost dat jos de poliţişti, fără a suferi vreo vătămare, urmând a fi condus la o unitate medicală de specialitate”, a transmis Poliţia Capitalei.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată în condiţii normale.

Cardurile de călătorie pot fi reîncărcate online. Anunțul Metrorex

Mai nou, pasagerii își pot reîncărca online cardurile contactless de transport pentru metroul din București, a anunțat Metrorex. Serviciul este disponibil pentru abonamente săptămânale, lunare, semestriale și anuale.

Potrivit unui comunicat de presă al Metrorex, portalul https://card.metrorex.ro este disponibil de joi, 1 august. 

„Suntem încântați să introducem această facilitate pentru călătorii noștri, care reprezintă un pas important în modernizarea și digitalizarea serviciilor oferite de Metrorex. Reîncărcarea online a cardurilor contactless va aduce un plus de confort și eficiență, reducând timpul petrecut la casele de bilete și oferind o soluție rapidă și accesibilă pentru toți utilizatorii noștri”, a transmis directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș. 

Pentru a utiliza acest serviciu, pasagerii trebuie să dețină un card contactless nominal, încărcat cu unul dintre tipurile de abonament menționate, achiziționat de la orice casierie din rețeaua de metrou.

Ulterior, cumpărătorul accesează portalul web https://card.metrorex.ro, folosind orice dispozitiv conectat la internet și își creează un cont în portal, folosind același CNP pe care l-a folosit la emiterea cardului contactless reîncărcabil nominal și seria de cardului contactless emis. 

Pot fi reîncărcate doar cardurile emise de către Metrorex. 

Prima validare a abonamentului, la porțile de acces din stațiile de metrou, va putea fi făcută în ziua următoare reîncărcării efectuate prin portalul web. 

Pentru a putea încărca titlul de călătorie în continuarea celui existent pe card, este necesar ca titlul de călătorie existent să fi fost  validat la cititorul de carduri din stație, în perioada de valabilitate. 

În viitor, serviciile portalului vor fi extinse și pentru celelalte tipuri de titluri de călătorie oferite de Metrorex”, se arată în comunicatul de presă al Metrorex. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel