Circulaţie întreruptă pe podul care leagă Crimea de Krasnodar/ UPDATE: A fost reluat traficul

Sursa: Agerpres (foto ilustraţie)
Sursa: Agerpres (foto ilustraţie)

Guvernatorul rus al peninsulei anexate Crimea a anunţat că pe podul care face conexiunea cu Krasnodar a avut loc un incident, astfel că circulaţia a fost întreruptă. 

UPDATE: S-a reluat traficul feroviar de mărfuri peste podul care leagă Crimeea de Rusia, transmite luni agenţia TASS, preluată de Reuters. Un tren a plecat deja dinspre Kerci către Moscova.

Preşedintele parlamentului instalat de Rusia în Crimeea a susţinut tot luni că Ucraina s-a aflat în spatele incidentului de la pod în care şi-au pierdut viaţa doi oameni, duminică noaptea. Oficialul citat de RIA - de asemenea conform Reuters - a declarat că podul a fost atacat de "regimul terorist" de la Kiev, însă infrastructura feroviară nu a fost afectată.

Purtătoarea de cuvânt a comandamentului ucrainean de sud, Natalia Humeniuk, a afirmat că incidentul ar putea fi o provocare din partea Rusiei. "Crearea unor astfel de provocări, pe care autorităţile de ocupaţie din Crimeea le raportează imediat foarte vocal, este o modalitate tipică de rezolvare a problemelor de către autorităţile din Crimeea şi de către ţara agresoare", a declarat ea postului naţional de radio Rada din Ucraina.

---- 

"Circulaţia a fost întreruptă pe podul Crimeei. O situaţie de urgenţă s-a produs în zona pilonului 145 din regiunea Krasnodar, situată în sud-vestul Rusiei, a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, fără a preciza natura incidentului.

"Forţele de ordine şi toate serviciile competente examinează situaţia", a adăugat el, cerând conducătorilor auto să aleagă o rută alternativă.

Un centru de coordonare a fost înfiinţat în cadrul unui minister din Crimeea, a informat agenţia de presă rusă TASS, citând autorităţile locale.

Crimeea, o peninsulă anexată de Moscova în 2014, serveşte drept bază pentru forţele ruse, în special pentru trimiterea de întăriri şi întreţinerea echipamentelor. Cele câteva poduri care leagă peninsula de sudul ocupat al Ucrainei sunt esenţiale pentru desfăşurarea de operaţiuni militare de către Moscova, scrie Agerpres.

Ucraina are de gând să testeze şi să utilizeze toate armele care nu sunt interzise, pentru eliberarea Crimeii

Ucraina "va testa şi va utiliza" toate armele neinterzise pentru a-şi elibera teritoriul, inclusiv Crimeea ocupată de Rusia, a declarat vineri secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Oleksii Danilov, citat de Reuters.

Comentariul lui Danilov intervine în timp ce Kievul ar urma să înceapă o contraofensivă în săptămânile sau lunile viitoare, urmărind să recucerească teritoriul aflat sub control rusesc în sudul şi estul ţării.

"Crimeea este teritoriul Ucrainei şi noi vom testa şi vom folosi acolo toate armele neinterzise de legile internaţionale, care vor ajuta la eliberarea teritoriilor noastre", susţine el într-o postare pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel