Cireșele previn cancerul și bolile cardiovasculare

Cireșele au apărut deja pe piață, iar prețul nu mai este la nivelul gramului de aur. Beneficiile gustoaselor fructe sunt însă neprețuite. 

Cieșele sunt o surse extrem de importantă de vitamine și antioxidanți. Fructele, care se găsesc acum în orice piață, previn cancerul și bolile cardiovasculare, pentru că sunt o armă puternică împoriva colesterolului.  Specialiștii susțin că 500 g de căpșune pe zi poate reduce nivelul colesterolului total cu 8%, al colesterolului rău cu 13% și al trigliceridelor cu 20%.

Mai multă vitamina C decât portocalele

Deși pare greu de crezut, cireșele au mai multă vitamina C (50 mg la 100 g) decât portocalele. Pigmeniții care dau culoarea fructelor au acțiune antioxidantă, protejând celulele de radicalii liberi. În acest fel contribuie la împiedicarea formării plăcilor de aterom și a depozitelor de lipide pe artere, conform Libertatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel