Cireșele au apărut deja pe piață, iar prețul nu mai este la nivelul gramului de aur. Beneficiile gustoaselor fructe sunt însă neprețuite.
Cieșele sunt o surse extrem de importantă de vitamine și antioxidanți. Fructele, care se găsesc acum în orice piață, previn cancerul și bolile cardiovasculare, pentru că sunt o armă puternică împoriva colesterolului. Specialiștii susțin că 500 g de căpșune pe zi poate reduce nivelul colesterolului total cu 8%, al colesterolului rău cu 13% și al trigliceridelor cu 20%.
Mai multă vitamina C decât portocalele
Deși pare greu de crezut, cireșele au mai multă vitamina C (50 mg la 100 g) decât portocalele. Pigmeniții care dau culoarea fructelor au acțiune antioxidantă, protejând celulele de radicalii liberi. În acest fel contribuie la împiedicarea formării plăcilor de aterom și a depozitelor de lipide pe artere, conform Libertatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu