Cireșele au numeroase proprietăți esențiale pentru sănătatea noastră.
Cireșele sunt o sursă bună de fibre, vitamine și minerale, inclusiv potasiu, calciu, vitamina A și acid folic. De asemenea, sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante. Ultimele cercetări au arătat că acești antioxidanți ar putea fi benefici în numeroase afecțiuni cum ar fi artrita, scrie bbcgoodfood.com.
Cercetările efectuate de British Journal of Nutrition au arătat faptul că sucul de cireșe poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale datorită conținutului ridicat de polifenol. Polifenolii sunt clasificați drept antioxidanți a căror principală acțiune este prevenirea formării de radicali liberi, luptând împotriva îmbătrânirii pielii.
De asemenea, cercetările efectuate de Journal of the International Society of Sports Nutrition au puncat faptul că sucul de cireșe băut timp de șapte zile, înainte și în timpul unui program intens de alergare și exerciții fizice a minimizat durerile musculare.
Mai mult, specialiștii de la European Journal of Nutrition spun că sucul de cireșe este de mare ajutor pentru îmbunătățirea funcţiilor cerebrale, dar și pentru cei care suferă de insomnie. De asemenea, aceste proprietăți pot avea un rol în prevenirea diferitelor forme de demenţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu