EXCLUSIV  Cititor DC News: "Rușine, CFR!" / CFR: "Ne cerem scuze, nu ne așteptam la așa ceva"

Sursa: Freepik
Sursa: Freepik

Veste surprinzătoare! "Iar" s-a stricat locomotiva. 

Un cititor ne-a transmis o nouă "petrecanie" ce a avut loc pe ruta Constanța-București, într-unul din trenurile CFR.

Cine-și mai aduce aminte de "trenul groazei"? Pare că nu și controlorii de tren, care i-au replicat cititorului DC News că "Ne cerem scuze. Nici noi nu ne-am așteptat la așa ceva acum".

În iulie 2021, în urma unei întârzieri de aproape 10 ore într-un tren ce venea dinspre mare, 30 de copii blocați într-o locomotivă rămasă pe câmp sunau la 112 pentru apă. Întrebat dacă pasagerii au primit, în final, apă, în timp ce erau blocați în tren la o temperatură ce atingea 60 de grade, directorul CFR Călători a replicat la acea vreme: „Vor primi când ajung la București!”. 


În iunie 2024, la trei ani distanță, dialogul este aproape identic.

Cititorul nostru ne-a transmis că astăzi, în trenul IR1586, pe ruta Constanța-București Nord, s-a stricat locomotiva, după 5 minute de la pornire. Nici ora la care s-a defectat nu e prea încurajatoare - 14:30, când razele solare sunt cele mai puternice.

Călătorii au stat pe loc 45 de minute, timp în care n-au avut aer condiționat. Afară erau 35 de grade, însă în locomotivă cititorul resimțea peste 45 de grade. După ce s-a schimbat locomotiva, a mers aerul condiționat pentru ceva vreme, însă nu mai face față. "Simți că mori în tren", ne-a transmis cititorul. "În jurul nostru era tăcere. Toți controlorii tăceau, parcă i-a înghițit pământul".

Când în sfârșit și-a făcut apariția în fața oamenilor enervați la culme, controlorul le-a dat replica: "Nici noi nu ne-am așteptat la așa ceva", de parcă ar fi fost o surpriză pentru CFR că există întârzieri.

2. Sursa: CFR... (cfr_12114900.jpg)

Citește și: Mecanic de tren din Japonia, sancționat pentru o întârziere de 1 minut. A murit înainte să afle că a câștigat procesul

Se pare că CFR acordă despăgubiri, însă doar dacă trenul are peste 60 de minute întârziere.

Într-o singură oră ai putea:

  • să meditezi, să faci o baie fierbinte cu spumă, să tragi un pui de somn lung și binemeritat, să mergi la yoga, să te plimbi prin parc, să suni un prieten sau un membru al familiei, să citești o carte captivantă, să te uiți la un film sau la emisiunea ta preferată, să asculți muzică relaxantă, să faci o plimbare cu bicicleta, să gătești o rețetă nouă, să organizezi casa, să joci un joc de societate, să iei un curs online, să faci voluntariat pentru o cauză care te pasionează, să petreci timp cu animalele de companie, să pictezi sau să desenezi, să grădinărești, să te joci cu copiii, să mergi la pescuit, să te relaxezi la piscină sau la plajă, să mergi la un spa, să-ți faci o manichiura sau o pedichiura, să te coafezi, să mergi la cumpărături, să ieși la masă cu prietenii, să dansezi, să mergi la un concert sau la un spectacol, să vizitezi un muzeu sau o galerie de artă etc.

După aceste 45 de minute de întârziere, însă, călătorii n-au primit nimic. După o oră ar fi primit 25% din contravaloarea biletului de tren.

Biletul de tren Constanța-București a costat 100 de lei. În această sumă intră și: 45 de minute în plus de căldură infernală, de la care "simți că mori", chipuri sleite de oameni care nu mai puteau îndura căldura, lipsa apei de băut și panica generalizată cauzată de lipsa de răspunsuri din partea controlorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel