Două demiteri sunt anunțate de premierul Florin Cîțu după incendiul din Constanța.
„Este de neacceptat că se întâmplă astfel de tragedii. E o realitate pe care încercăm să o schimbăm. (...) Este important ca Ministerul Sănătății să caute soluții pe termen scurt ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple”, a spus premierul Florin Cîțu.
„Am luat astăzi două decizii. L-am sunat pe domnul primar al Constanței, Vergil Chițac, și i-am cerut să o demită din funcție pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecțioase. În același timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe președintele ANMCS, care de când a intrat în funcție nu a mai făcut nicio evaluare. Era în atribuțiile sale să facă evaluări în ceea ce privește acreditările spitalelor din România, mai ales că la acest spital din Constanța avem mai multe nereguli pe care le-am descoperit în acest moment”, a spus Florin Cîțu.
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, susține că erori de comunicare pot să apară atunci când situația este în dinamică.
Declarația lui Arafat apare după ce autoritățile au greșit numărul persoanelor decedate în incendiul de la spitalul din Constanța.
Inițial, acestea au raportat nouă decese, dar procurorul de caz le-a contrazis spunând că este vorba de șapte morți.
Datele se pot schimba pe parcurs, a spus Raed Arafat, vineri, la Constanța.
„Ne cerem scuze pentru informația inițială, e bine că sunt șapte și nu nouă victime”, a spus Raed Arafat.
Amintim că șapte oameni au murit, vineri, în incendiul din Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Flăcările au izbucnit în secția ATI.
„Mor oameni sub guvernarea noastră. Ce rușine să ne tot găsim scuze”, a transmis, vineri, deputatul PNL Violeta Alexandru, după tragedia de la Constanța.
„Dacă aud, din nou, că s-a trimis Corpul de control după care se așterne tăcerea, înnebunesc. Ca să o spun pe românește. Nu se întâmplă nimic serios. Asta cred. Nu dorim să deranjăm sistemul public, în profunzimea problemelor acestuia. Unul se acoperă pe altul. Nimeni nu răspunde, de fapt. Dar Șefi, de spitale, de orice, se bat să fie. Fără pic de abilități manageriale. După care, atunci când se întâmplă ceva, e de vină oricine altcineva. Noi nu avem simțul răspunderii individuale în România, în sistemul public e jale. Peste toate acestea, să nu uităm deciziile luate din presiunea pilelor/relațiilor. Când se întâmplă o tragedie, pe moment e mare agitație (ai zice că se schimbă ceva, în fond trăim cu speranțe), pe urmă presa se mută la alt subiect și, de fapt, nu se schimbă nimic pe fond. În sistemul public, mereu e de vină altcineva”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News