Cîțu cere o analiză mai amplă cu privire la compensarea facturilor la energie electrică și gaze. ”Acei bani se duc către oamenii care sunt în spate, oligarhi, oameni cu miliarde, care susțin acest război”, a afirmat șeful Senatului.
Liderul PNL Florin Cîțu susține necesitatea unei analize mai ample de către Ministerul de Finanțe, respectiv Guvern, cu privire la compensările facturilor la energie, menționând că mare parte din acești bani ajung la oligarhii care susțin războiul din Ucraina.
”Este urgent ca Guvernul să înceapă analiza celor aproximativ 600 de companii cu acționariat rusesc în România, am cerut încă de săptămâna trecută. Sper să se întâmple ceva. Ați văzut și decizia cu Banca Internațională (...) este inadmisibil să nu facem demersuri pentru a ieși și din cealaltă bancă rusească. Sunt două bănci din care trebuie să ieșim”, a declarat Florin Cîțu, la Parlament.
Vezi și Florin Cîțu: România trebuie să se retragă din BII și BICE
”Trebuie să ne uităm la acele compensări ale facturilor. Acei bani se duc către oamenii care sunt în spate, oligarhi, oameni cu miliarde, care susțin acest război. Această analiză trebuie făcută, iar deciziile luate urgent. Vă dau un exemplu. România a trimis ajutoare către Ucraina de 3 milioane de euro. Haideți să ne uităm ce ajutoare de la stat dăm acestor oligarhi, de sute de milioane de euro. Nu este normal acest lucru, trebuie să oprim acest lucru. Mai bine dăm bani pentru ajutoare în Ucraina decât să le dăm oligarhilor ruși. Aici analiza trebuie făcută rapid, urgent trebuie făcut. Ministrul de Finanțe are această datorie, Guvernul are această datorie. În același timp aceste ajutoare trebuie folosite pentru ajutorarea refugiaților din România”, a mai spus Florin Cîțu.
Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 1 martie, începând cu ora 12:00, la Palatul Cotroceni, a transmis Administrația Prezidențială.
Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la evoluțiile privind situația de securitate euroatlantică în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei, implicațiile pentru România, măsurile pentru gestionarea integrată a unui eventual flux masiv de refugiați/persoane strămutate pe teritoriul național, în contextul securitar internațional. În cadrul ședinței Consiliului vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale. (Vezi mai mult AICI)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu