EXCLUSIV  Cîțu l-ar fi taxat pe Câciu pentru banii vărsați la Fondul Proprietatea - surse. ”Capitolul istoric închis”, nou subiect de contre?

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu/ gov.ro
Ministrul de Finanțe Adrian Câciu/ gov.ro

Se pare că vărsarea capitalului social către Fondul Proprietatea nu ar fi fost chiar susținută de coaliția de guvernare. 

Ministerul de Finanțe a vărsat 190 de milioane de lei la Fondul Proprietatea, unde a devenit și acționar, în acest mod. Însă, acest aspect ar fi creat unele păreri divergente în coaliția de guvernare. Se pare că Florin Cîțu, președintele PNL, i-ar fi spus ministrului de Finanțe, Adrian Câciu, că poate nu ar fi fost acesta urgența României, în contextul tensiunilor din Ucraina, provocate de Rusia. Din zona liberală, s-ar fi susținut mai mult ideea ca acești bani să meargă, mai degrabă, spre majorarea salariilor din sistemul de apărare. 

Ministerul de Finanţe, ca reprezentant al Guvernului şi statului român, a virat marți capitalul social nevărsat de 17 ani la Fondul Proprietatea, devenind astfel acţionar al Fondului, a anunţat miercuri ministrul de resort, Adrian Câciu, în deschiderea şedinţei de Guvern.

”Am închis un capitol istoric”

”Ministerul şi-a îndeplinit rolul prevăzut de Legea 31 a societăţilor comerciale. Am închis astfel un capitol istoric, un demers care până la urmă era aşteptat de toate instituţiile financiare care au caracter de monitorizare, şi aici mă refer şi la Autoritatea de Supraveghere Financiară, dar şi la celelalte elemente. În acest moment, Ministerul Finanţelor este acţionar al Fondului Proprietatea şi vom analiza împreună care este evoluţia acestui Fond. Prin perspectiva acestei virări, nu pot să spun decât că valoarea acţiunilor este de 7 ori faţă de valoarea subscrisă şi vărsată”, a spus Adrian Câciu.

Franklin Templeton International, administrator al Fondului Proprietatea, a anunţat că, pe 1 februarie 2022, statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, a achitat fondului suma de circa 189,2 milioane de lei, reprezentând plata aferentă tuturor acţiunilor neplătite deţinute de statul român la FP.

Astfel, începând cu 1 februarie 2022, noua valoare a capitalului social subscris și vărsat al Fondului este de 3.334.342.422,84 RON (împărțit în 6.412.196.967 acțiuni, fiecare cu o valoare nominală de 0,52 RON).

Administratorul Fondului va iniția procesul de înregistrare a noului capital social vărsat la Registrul Comerțului, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Depozitarul Central și va informa acționarii și investitorii în legătură cu acest proces.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel