Cîțu, lămuriri despre vaccinul AstraZeneca

AstraZeneca este sigur, spune EMA
AstraZeneca este sigur, spune EMA

Premierul României, Florin Cîțu, a clarificat situația când vine vorba de serul AstraZeneca/Oxford și reacțiile adverse ale sale.

Cîțu a anunțat, într-o conferință de presă de la Palatul Victoria, că România va utiliza toate tipurile de vaccin pentru campania de imunizare împotriva Covid-19. „Campania de vaccinare trebuie să continue cu toate tipurile de vaccin, cu monitorizarea eventualelor efecte adverse. Nu s-a schimbat nimic”, a explicat Florin Cîțu.

VEZI ȘI: Agenția Europeană a Medicamentului spune că nu există legături între cheagurile de sânge și serul AstraZeneca.

„În ceea ce privește tipul de vaccin care a fost ieri în discuție în spațiul public, Agenția europeană spune foarte clar că nu există indicii în acest moment care să facă o legătură între cele câteva cazuri și vaccin. De aceea, campania de vaccinare trebuie să continue, bineînțeles cu monitorizarea eventualelor efecte adverse”, a continuat premierul.

„La nivel european sunt deja 5 milioane de persoane vaccinate cu acest tip de vaccin și avem bineînțeles o țară, Marea Britanie, care vaccinează toată populația. Este greu de crezut că un guvern ar fi așa de iresponsabil. Trebuie să avem încredere în experții care au recomandat autorizarea acestui tip de vaccin că își vor face treaba în continuare”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel