Marcel Ciolacu a oferit noi detalii despre vizita în Ucraina.
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a explicat de ce a fost în Ucraina cu premierul Nicole Ciucă și nu cu Florin Cîțu, așa cum se zvonea inițial.
"Atât eu, cât și domnul prim-ministru, în afară de funcțiile de președinte al Camerei Deputaților și premier, eu sunt președinte al PSD, iar domnul Ciucă este președinte al PNL și a fost un semnal fiindcă știți la fel de bine ca și mine că Parlamentul României reprezintă voința poporului respectiv și am fost cu o majoritate parlamentară și politică în Ucraina, fiind împreună în aceeași delegație, de peste 65% din Parlament, lucru evidențiat, să știți și de către președintele Parlamentului, cât și de președintele Ucrainei.", a declarat Marcel Ciolacu.
"Când l-ați anunțat pe Florin Cîțu că veți pleca cu premierul Nicolae Ciucă și că nu veți mai merge cu el?", a intervenit o jurnalistă.
"Cu domnul președinte Florin Cîțu am avut o discuție la telefon înainte de a pleca eu împreună cu domnul Ciucă, cu câteva ore înainte. (...) Eu v-am spus că era normal (să meargă împreună cu Cîțu în Ucraina n.r.) pentru că amândoi am fost invitați de către președintele Ucrainei. Între timp, pe căile diplomatice s-a creionat această deplasare împreună cu prim-ministrul și, din punctul meu de vedere, este varianta corectă, ținând cont de semnalul politic pe care l-a dat România Ucrainei, că au susținerea a peste 65% din Parlament în acest moment. Domnul Florin Cîțu a avut un program comun cu președintele Parlamentului din Elveția, Macedonia și din ce aveam eu informații, nu apucat să vorbesc cu domnul președinte Florin Cîțu, și cu prim-ministrul Bulgariei.", a răspuns Marcel Ciolacu.
"Dumneavoastră spuneați că premierul a primit un mandat din partea președintelui României, Klaus Iohannis, și că președintele este atributul politicii externe.", a intervenit o altă jurnalistă.
"Cred că este corect. Nu cunosc acest lucru. Cred că domnul Florin Cîțu este cel mai în măsură să vă răspundă la acest lucru, dar sunt ferm convins că a avut un mandat din partea Senatului și discutat în Biroul Permanent. (...) Domnul Florin Cîțu a făcut parte dintr-un cu totul alt scenariu, un scenariu mai amplu, cu alți președinți de parlamente europene. (...) Au fost două delegații cu două obiective total separate. O delegație politică, reprezentând președinții celor două mari partide din România, având o majoritate de peste 65% în Parlament și primul-ministru, cu mandat din partea președintelui, cum este și corect și normal, și o delegație la nivel european formată din mai mulți președinți de parlament. Este corectă abordarea.", a spus Marcel Ciolacu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu