Cîțu: Până pe 25 septembrie, vor fi TOȚI în spatele meu

Florin Cîțu / Foto gov.ro, arhivă
Florin Cîțu / Foto gov.ro, arhivă

Premierul Florin Cîțu este convins ca va avea susținerea tuturor liberalilor până la Congres. 

Luni, 30 august, în Parlament, Florin Cîțu a declarat că 'PNL este un partid care va ieși unit din aceste alegeri.'

În continuare, Cîțu a afirmat că 'am început la drum cu un grup mic în spatele meu. Am spus că voi construi, construiesc o echipă, iar astăzi majoritatea sunt în spatele meu.

Veți vedea că până pe 25 septembrie vor fi toți în spatele meu. Vom fi uniți. După 25 septembrie, veți vedea Partidul Național Liberal puternic, un partid care va lupta cu inamicul numărul 1 - PSD.'

Dacă va pierde șefia PNL, Ludovic Orban a anunțat că-și va da demisia și de la conducerea Camerei Deputaților. Florin Cîțu se consideră deja câștigător, însă, după cum a demonstrat și recent, când l-a impus pe Dan Vîlceanu la Finanțe, peste capul lui Ludovic Orban, cu susținerea celor 46 din BPN, care sunt de partea sa și la Congresul din 25 septembrie. 

Congresul se va desfăşura în data de 25 septembrie la Bucureşti, pe parcursul unei singure zile. Desfăşurarea congresului va fi cu 5.000 de delegaţi, dintre care 493 sunt delegaţi de drept, restul sunt delegaţi aleşi după norma de reprezentare, conform statutului, au stabilit participanţii la Consiliul Naţional.

SONDAJ în PSD. Ciolacu: Avem cât PNL și USR la un loc

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus ce arată la acest moment sondajele privind intenția la vot a românilor. Potrivit lui, PSD ar avea cât au PNL și USR la un loc. 

"Am prezentat colegilor un sondaj de opinie. Dacă nu îl are, i-l trimit (lui Florin Cîțu n.r.) Avem cât cele două partide, PNL și USR, la un loc", a declarat Marcel Ciolacu, în cadrul unei conferințe de presă.

Se pare că ar fi vorba de un procent de 35% pentru PSD cu peste 5% mai mult decât la ultimele alegeri. 

PSD, la ultimele alegeri parlamentare

Reamintim că la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020, PSD a obținut la Camera Deputaților 28,9%, iar la Senat 29,32%. PNL a primit 25,19% la Camera Deputaților, în timp ce la Senat a primit 25,58%. La Camera Deputaților, USR-PLUS a înregistrat 15,37% din voturi și 15,86% la Senat. AUR a înregistrat un scor de 9,08% la Camera Deputaților și 9.17% la Senat, iar UDMR 5,74% la Camera Deputaților și 5,89% la Senat.

PMP și Pro România nu au trecut pragul electoral. PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaților și 4,93% la Senat, iar Pro România - 4,09% la Camera Deputaților, iar la Senat 4,13.

Prăbușirea din sondaje creează dispute în PNL și USR PLUS

Citește continuarea articolului AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel