EXCLUSIV  Ciucă a spus anul în care România va intra în OCDE: Va fi un salt uriaș pentru țara noastră / video

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a vorbit despre aderarea României la OCDE.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, alături de analistul politic Bogdan Chirieac, Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a vorbit despre aderarea României la OCDE.

„PNRR este un program prin care suntem obligați să realizăm reforme asumate la nivelul Uniunii Europene. În al doilea rând, privitor la Organizația de Cooperare și Dezovltare Economică (OCDE) suntem în proces și ne apropiem să depășim 50% din fazele de aderare. Avem perspective optimiste că în 2026 vom putea deveni membru cu drepturi depline la OCDE, ceea ce va reprezenta un salt uriaș pentru România, inclusiv din perspectiva dezvoltării economice, deoarece investitorii sunt altfel atrași“, a punctat Nicolae Ciucă.

„Acolo nu se negociază nimic“, a adăugat liderul PNL.

CITEȘTE ȘI        -        EXCLUSIV  ”PNL va avea un scor foarte bun” spune Nicolae Ciucă. Ținta la alegerile de duminică

„Ești ca la doctor: Analiza arată așa, trebuie să iei medicamentul cutare!“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Obligatoriu, toate acele standarde vot trebui implementate, aplicate și ele presupun reformă. În OCDE; rapoartele care s-au făcut au vizat și educația, și sănătatea, și economia, și administrația“, a adăugat Nicolae Ciucă.

„Deci, reforma statului o veți face în concordanță cu cerințele OCDE?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Exact! Sunt mai mulți vectori care ne obligă să facem toate aceste reforme. Nu putem să stăm în continuare în aceeași linie lentă de transformare a administrației, a serviciilor publice. Noi trebuie să venim către cetățeni cu servicii publice, cu sistem de educație, cu servicii medicale și cu tot ceea ce înseamnă partea asta de digitalizare“, a zis Nicolae Ciucă.

CITEȘTE ȘI         -        EXCLUSIV  ”Pentru țară, pentru România, sunt dispus să fac orice”. Nicolae Ciucă, despre competiția cu Marcel Ciolacu pentru președinție și viitoarea coaliție

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel