Ciucă a vorbit cu Ciolacu după Congresul PSD. Liderul PNL, despre ieșirea de la guvernare: Nu dezertăm

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a vorbit despre ieșirea liberalilor de la guvernare.

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, a fost invitat, luni seara, la Antena 3 CNN, la emisiunea moderată de Radu Tudor, unde a vorbit despre ieșirea liberalilor de la guvernare.

„S-a spus tot timpul și ați afirmat-o atât dumneavoastră, cât și Marcel Ciolacu: Cheia acestei guvernări o reprezintă relația personală. Relația personală vedem că nu mai există, deoarece atunci când ataci partidul celuilalt, evident că pe celălalt îl deranjează. Văd chestiunea asta. Nu ați rămas datori!“, a spus Radu Tudor.

„Vă pot spune cu toată responsabilitatea că nu a existat un îndemn de la nivelul conducerii partidului în acest sens, A fost o reacție naturală a membrilor partidului, pentru că nu se așteptau la chestiunea asta (n.r. ca PNL să fie atacat de PSD la congresul de sâmbătă)“, a răspuns Nicolae Ciucă.

„Când ați vorbit, față în față, ultima oară cu Marcel Ciolacu?“, a întrebat Radu Tudor.

„Zilele acestea! După congres“, a precizat președintele PNL.

„Care mai e stadiul relației dintre dumneavoastră și Marcel Ciolacu“, a insistat jurnalistul.

„Vă pot spune ceea ce am făcut și ceea ce voi face eu legat de continuarea demersului de responsabilitate față de actul de guvernare, împreună cu membrii PNL, cu miniștrii Partidului Național Liberal și toți cei care au funcții și ocupă funcții în acest sens. Indiferent ce se va întâmpla, Partidul Național Liberal nu va dezerta de la guvernare, iar dacă în urma acestor atacuri se poate desluși ceva, eu cred că este următorul aspect: Dacă nu le mai convine de PNL la guvernare, să-și asume bărbătește, să ne spună și știm ce avem de făcut. Altfel, să păstreze linia de decență, de onestitate și tot ceea ce înseamnă un partener în interiorul coaliției“, a spus Nicolae Ciucă.

„Nu mai e ce a fost, domnule președinte, se vede clar“, a completat Radu Tudor.

„Nu mai este fiindcă s-a intrat în această retorică a pre-campaniei, suntem parteneri la coaliție, iar cu Marcel Ciolacu sunt competitor în campania prezidențială. Eu cred că am spus-o și am să o repet. Se poate desfășura și actul de guvernare, se poate derula și o campanie prezidențială în limitele de decență acceptabile“, a zis Nicolae Ciucă.

„Nu știu ce să zic, dar dacă așa arată începutul de campanie prezidențială“, a adăugat Radu Tudor.

„Atunci va fi mai rău de atât și cu asta fiecare își vede de ceea ce și-a stabilit în strategie pentru îndeplinirea obiectivelor“, a mai zis Nicolae Ciucă, adăugând că își dorește să nu „se rupă coaliția până la alegerile prezidențiale“.

„Partidul Național Liberal nu va dezerta de la guvernare“, a adăugat, din nou, președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel