Ciucă anunță că 2024 va fi un an electoral provocator

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a spus că 2024 va fi un 'an electoral provocator', marcat de desfăşurarea a trei procese electorale în afara ţării. 

Pe de altă parte, s-a declarat convins că românilor de peste hotare le vor fi oferite cele mai bune condiţii de exercitare a dreptului de a vota.

'Situaţia comunităţilor de români din afara graniţelor ţării preocupă permanent legislativul român, atât la nivelul structurilor parlamentare dedicate, cât şi prin activitatea de circumscripţie a parlamentarilor aleşi pentru reprezentarea diasporei. Pe acest plan, avem în vedere atât intensificarea comunicării, cât şi consolidarea parteneriatelor cu comunităţile tradiţionale din ţările vecine şi din Balcani, precum şi cu românii care s-au stabilit temporar sau definitiv în străinătate.', a declarat Ciucă.

'Ne aflăm în pragul unui an electoral provocator, în adevăratul sens al cuvântului, 2024 fiind marcat de desfăşurarea a trei procese electorale în afara ţării: alegerile pentru Parlamentul european, alegerile pentru preşedintele României şi alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor', a spus liderul PNL, cu ocazia deschiderii Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române.

El a menţionat că pentru organizarea 'în cele mai bune a condiţii' a scrutinelor anterioare au fost necesare eforturi logistice şi umane 'deosebite'., a spus Ciucă.

Fostul premier Nicolae Ciucă a adăugat că atingerea aceluiaşi deziderat şi în 2024 va reprezenta o 'adevărată provocare', în condiţiile acestei succesiuni a proceselor electorale.

'Dacă pentru organizarea în cele mai bune a condiţii a scrutinelor anterioare au fost necesare eforturi logistice şi umane deosebite, atingerea aceluiaşi deziderat şi în privinţa exerciţiilor electorale de anul viitor va reprezenta o adevărată provocare, în condiţiile acestei succesiuni a proceselor electorale.

Folosesc acest prilej pentru a vă mulţumi pentru implicarea dumneavoastră de până acum, dar şi pentru a-mi exprima speranţa că veţi depune eforturi la fel de susţinute pentru activitatea viitoare, în anul 2024. Am încredere că vom oferi cetăţenilor români cele mai bune condiţii de exercitare a dreptului de a vota', a spus preşedintele Senatului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel