Premierul Nicolae Ciucă a anunţat vineri că, în cadrul convorbirii telefonice purtate cu Benjamin Netanyahu, preşedintele partidului Likud, s-a discutat posibilitatea ca următoarea reuniune guvernamentală România - Israel să fie organizată la Bucureşti, după formarea noului guvern israelian.
'În discuţia telefonică avută am subliniat deschiderea Guvernului României pentru dezvoltarea excelentelor relaţii bilaterale, axate atât pe componenta economică, cât şi în domeniul securităţii. După formarea noului guvern israelian, vom pregăti următoarea reuniune guvernamentală România - Israel, pe care sperăm să o găzduim cât mai curând la Bucureşti. Acest format de discuţii asigură continuitate implementării proiectelor comune în domeniile sănătăţii, managementului apelor, agriculturii şi securităţii cibernetice, unde există spaţiu de dezvoltare a colaborării, pe fondul provocărilor viitoare', a precizat Ciucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Conform prim-ministrului, demersurile guvernamentale sunt susţinute de contactele între poporul român şi cel israelian, de comunitatea cetăţenilor israelieni originari din România, 'liant puternic în dezvoltarea parteneriatului strâns între România şi Israel'.
Şeful Executivului de la Bucureşti l-a felicitat vineri pe preşedintele Likud, Benjamin Netanyahu, pentru rezultatul obţinut în alegerile parlamentare din Israel. Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat joi Comisia Electorală israeliană.
Premierul Nicolae Ciucă l-a felicitat pe preşedintele Partidului Likud, Benjamin Netanyahu, pentru câştigarea alegerilor legislative din Israel, subliniind că aşteaptă 'cu nerăbdare' consolidarea Parteneriatului strategic româno-israelian.
'Convorbire telefonică excelentă cu preşedintele Likud, Netanyahu. L-am felicitat pentru că a câştigat alegerile în Israel. Aştept cu nerăbdare să consolidăm Parteneriatul strategic între România şi Israel', a scris Ciucă, vineri, pe Facebook.
Benjamin Netanyahu şi aliaţii săi de dreapta au obţinut majoritatea locurilor în Parlamentul israelian la alegerile legislative desfăşurate pe 1 noiembrie, a anunţat, joi, Comisia Electorală israeliană.
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a explicat care va fi relația Iranului cu Israelul, după ce puterea de la Ierusalim a fost recâștigată de Banjamin Netanyahu.
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a fost întrebat de jurnalistul Tudor Curtifan, în carul emisiunii Geostrategica de la DC News, care va fi poziția Iranului vis-a-vis de Israel, după ce Benjamin Netanyahu a recâștigat puterea la Ierusalim:
„Iranul, în primul rând, va avea un dialog de tip nuclear“, a spus H. D. Hartmann.
„Credeți că va trece Iranul o anumită linie roșie?“, a insistat jurnalistul Tudor Curtifan.
„Nu! Iranul, dacă îndrăznește să treacă de linia roșie în Siria, nu să se apropie de granița israeliană, care să pună în pericol liniile roșii strategice ale Ierusalimului, va fi bucată cu bucată, provincie cu provincie martelat. Israelul, cu securitatea sa statală și civilizațională, nu se joacă. Vorbim de lupta între două civilizații.
Eu nu știu ce înțelegeri au iranienii cu rușii, dar oricum Iranul este izolat pe toate părțile. Ei au bomba atomică dar nu au ser fiziologic în spitale și o tânără este ucisă de niște fundamentaliști. De două luni, au sute de mii de oameni pe străzi. Să nu ne gândim că asta dovedește o putere a statului fundamentalist din Iran. Părerea mea este că ne aflăm în perioada de precădere a șahului. Statul religios iranian și-a cam utilizat resursele de supraviețuire, chiar dacă are bomba atomică“, a spus, la Geostrategica, H. D. Hartmann. Vezi continuarea aici!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News