Ciucă: Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea aici

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, a afirmat preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a precizat că valoarea cumulată a fondurilor intrate în ţara noastră prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă se ridică la aproape 10 miliarde euro, după ce peste 2,7 miliarde euro au fost viraţi, vineri, României de către Comisia Europeană conform celei de-a doua cereri de plată din PNRR.

'Miniştrii PNL care au avut de realizat ţintele şi jaloanele necesare şi-au îndeplinit cu succes misiunea. PNRR contractat de România este unul complex, iar numai pentru această cerere de plată au fost depuse, în total, peste 3.000 de documente.

Cu toate acestea, Guvernul pe care l-am condus a reuşit să depună cererea printre primele din Europa, încă din luna decembrie a anului trecut. Banii din PNRR, fondurile europene de coeziune şi noua sursă financiară din Programul REPowerEU vor impulsiona modernizarea ţării şi ne vor proteja de şocurile economice externe.

Cheltuirea chibzuită a banilor de la Bruxelles se va vedea în stabilitatea bugetului, urmând să aibă un efect multiplicator, care va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii fiecăruia', a scris Ciucă, pe Facebook. Potrivit liderului liberalilor, PNL 'rămâne angajat, pe toate palierele administraţiei publice, pentru atragerea banilor europeni necesari dezvoltării sustenabile a economiei şi fidel creării unui mediu de afaceri prietenos cu investiţiile şi generator de noi locuri de muncă'. 

Citește și - Ciucă, la Dublin: Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la Dublin, că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor.

'Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor', a spus Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. 

Nicolae Ciucă a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune. De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul Conferinţei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel