Ciucă, despre pensiile militarilor: Nu sunt speciale, ci sunt pensii de serviciu

Premierul Nicolae CIucă a vorbit despre pensiile militarilor.

Premierul Nicolae Ciucă a făcut declarații privitoare la pensiile militarilor: 

„În ceea ce privește pensiile militare, am discutat acest subiect, inclusiv cu reprezentanții Comisiei care au fost într-o vizită la București, și am discutat pe marginea raportului pe care l-a prezentat Banca Mondială, în cuprinsul căruia este scris foarte clar că pensiile militare nu intră la capitolul de pensii speciale și intră la capitolul pensii de serviciu.

Pensiile militare au fost modificate prin lege și sunt pe baza de contributivitate, iar la nivelul nostru continuăm să susținem reforma sistemului de pensii pe bază de contributivitate și continuăm prin demersurile pe care le vom face să ajungem foarte clar la înțelegere cu principiile pe care le respectă și celelalte state din UE vizavi de pensiile militare, conform cărora nu sunt speciale, ci sunt pensii de serviciu”, a precizat premierul României.

CITEȘTE ȘI     -     Chirieac, argumente tari. De ce România ar trebui admisă în Schengen

UE ar cere Guvernului să limiteze creșterea pensiilor la 9,4% din PIB (surse). Previziunea lui Chirieac

Potrivit unor surse Antena 3 CNN, Comisia Europeană spune că România și-a asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență un plafon de 9,4% din Produsul Intern Brut pentru pensii, acest fapt limitând creșterea de pensii pe care Guvernul României dorește să o facă începând cu ianuarie 2023.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre angajamentele pe care țara noastră și le-a luat atunci când a negociat Planul Național de Redresare și Reziliență și despre reformele interne care trebuie realizate pentru a exista o echitate atunci când vine vorba de pensiile oamenilor.

„Era de la bun început valabilă această chestiune. Dacă România începe să renegocieze PNRR-ul, și alte state ar dori să facă același lucru. Comisia Europeană nu are timp pentru așa ceva.

În plus, PNRR-ul acesta, dacă nu ai îndeplinit toate obiectivele, expiră în 2026. Acum suntem în 2023. Sunt de făcut lucrări de infrastructură pentru care ai nevoie de licitații, de contestațiile în justiție care, în România, durează șapte ani. Din cauza asta au spus de la început să băgăm în PNRR doar proiecte mature, proiecte care au fost licitate, au parcurs toate etapele (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Nu toți s-ar bucura dacă România intră în Schengen. Gușă: Răutate ciudată / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel