Ciucă, despre perspectiva economică a României: În 2025, putem depăși PIB-ul Poloniei

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Prezent în platoul emisiunii Educația la putere, de la TVR, de Ziua Armatei, șeful Senatului a vorbit despre evoluția economică peste așteptări a României, conform agențiilor de rating, dar și despre perspectivele țării noastre. 

“Avem o perspectivă economică bazată pe un potențial propriu pe care trebuie să o ducem mai departe ținând cont că, după rezultate, după cifrele pe care le-au difuzat agențiile de rating, România are o perspectivă de evoluție economică ce ii va permite în 2025 să depășească Polonia ca PIB, după ce în 2022 am depășit Ungaria și alte tari, despre care nici nu ne gândeam cu ceva ani în urmă, ceea ce înseamnă că se poate”, a spus Ciucă.

Întrebat despre planurile pentru 2024, acesta a afirmat că, în momentul de față, PNL are un singur obiectiv: să guverneze bine și să intrăm în 2024 cu o politică stabilă, nu plină de convulsii, un termen pe care l-a repetat și accentuat. 

“Suntem totuși cu o Românie care nu s-a transformat și reformat foarte mult. Ne-am asumat niște reforme pe care trebuie să le ducem la bun sfârșit. Ne-am stabilit un nou obiectiv de țară, accederea la OCDE care înseamnă, după aderarea la Alianța Nord-Atlantică și UE, un obiectiv major pentru România.“

Este convins că nici românii nu mai vor convulsii pe scena politică, ci rezultate bune ale guvernării. Românii trebuie să aibă încredere. “Cetățenii români asta așteaptă de la noi, să poată să se mândrească prin ceea ce fac ei înșiși,“ a conchis Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel