Ciucă, despre potențialul României: Trebuie să ne recăpătăm încrederea în noi

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat ieri seară, în cadrul emisiunii ”Tema Zilei”, de la TVR Info, că România are un potențial de dezvoltare care nu a fost explorat până acum.

În opinia sa, un mare obstacol este neîncrederea românilor în forțele proprii și în capacitatea de evoluție a țării. ”Noi românii trebuie să ne recăpătăm încrederea în noi, trebuie să ne recăpătăm spiritul de unitate și să vedem că există toate ingredientele necesare să putem să facem performanță, inclusiv economică”, a afirmat Ciucă.

Liderul liberal a dezvăluit că, în perioada în care a fost premier, a întocmit un plan prin care PIB-ul României ar urma să crească de la 300 miliarde euro la 500 miliarde euro, până în 2027. În opinia sa, rețeta pentru a se putea genera o asemenea creștere economică stă în susținerea mediului de afaceri intern și în consolidarea capitalului românesc.

”Am avut un dialog permanent cu mediul de afaceri din România, pentru că avem nevoie absolută de consolidarea capitalului românesc și de facilități care sunt cu adevărat relevante pentru evoluția economică. Iar asta se poate produce din interior, pentru că suntem o țară cu potențial, cu resurse naturale, cu oameni care au foarte multă capacitate de inovare și de adaptare”, a precizat fostul premier.

În cadrul interviului acordat TVR Info, Nicolae Ciucă a arătat că guvernul pe care l-a condus a fost cel care a stabilit noi recorduri macroeconomice, în materie de investiții străine directe (11 miliarde euro atrase) și de fonduri europene (o absorbție de 75%).

VEZI ȘI: Nicolae Ciucă, despre alegerile de anul viitor: Cred în capacitatea PNL 

Nicolae Ciucă a fost întrebat la TVR Info dacă la alegerile de anul viitor PNL va candida singur sau va merge pe liste comune cu PSD.

"Eu cred foarte mult în capacitatea PNL, în oamenii PNL, în determinarea PNL să ducă mai departe acea istorie despre care ne place să vorbim. Pe bună dreptate spunem că suntem cel mai vechi partid din Europa, o istorie de 148 de ani, pe care trebuie să o onorăm. Ca să onorăm istoria PNL trebuie să muncim şi trebuie să nu ne uităm la ce fac alţii, trebuie să ne uităm la ce facem noi. (...) Eu atunci când am luat o decizie nu m-am gândit că trebuie să culeg roadele, decizia nu o iei pentru tine, decizia o iei pentru ceea ce trebuie să se întâmple bine. (...) Important este să luăm decizia corectă, nu contează cine culege roadele. Roadele trebuie să le culeagă poporul român, cetăţenii acestei ţări. Nu trebuie să particularizăm o anume direcţie, un anume partid sau o anume persoană. Trebuie să vedem ce facem cu decizia politică astfel încât ea să fie în beneficiul cetăţenilor", a spus Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel