Ciucă detaliază motivele pentru care PNL a rupt dialogul cu PSD / video

Nicolae Ciucă. Inquam Photos / George Călin
Nicolae Ciucă. Inquam Photos / George Călin

În contextul tensiunilor politice apărute în ultimele zile în România, liderul PNL Nicolae Ciucă a transmis un nou mesaj.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a transmis, marți seara, un mesaj în care denunță motivarea deciziei CCR în cazul Dianei Șoșoacă și acuză un abuz asupra statului de drept din partea PSD.

„Asistăm în aceste zile la un asalt asupra democrației, dar și a Constituției.“, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

„Asistăm în aceste zile la un asalt asupra democrației, dar și asupra Constituției. Motivarea deciziei CCR a contrariat întreaga opinie publică. Specialiștii în domeniu susțin la unison că nu ai voie să interzici drepturi pe baza unor declarații politice.

Mai mult, aceștia arată că sancționarea libertății de exprimare, nu intră în atribuțiile Curții Constituționale, ci a altor instituții cum ar fi Parchetul. Cu alte cuvinte, argumentele și interpretările invocate în motivarea Curții nu țin de Constituție ci adaugă, nepermis, noi sensuri la textul Constituției.

Îmi vine greu să cred că această decizie este o simplă greșeală de interpretare a Constituției. Din păcate, în această decizie a Curții străbate o puternică influență politică. Trebuie să o spunem foarte clar, fără ocolișuri: Principalul beneficiar al deciziei CCR este PSD. Acest lucru este unul extrem de grav. Este un nou abuz, prin care un partid suspendă normele statului de drept pentru a câștiga alegerile la masa verde și nu la vot. Nu putem admite așa ceva. Acesta este și motivul pentru care PNL nu mai poate avea un dialog politic cu PSD“, a spus liderul liberal Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel