Ciucă întoarce armele împotriva lui Ciolacu. Nu vrea să fie premier

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul PNL Nicolae Ciucă și-a luat un angajament în ceea ce privește funcția de premier.

Nicolae Ciucă, președintele Partidului Național Liberal, și-a luat angajamentul, luni seara, că nu va mai fi niciodată premier într-un Guvern din care face parte Partidul Social Democrat.

„În momentul de față, singurul candidat de care le este teamă (n.r. social-democraților) sunt eu și se observă acest lucru inclusiv prin acele răspunsuri care se repetă la întrebarea „Pe cine ați numi prim-ministru?“, când spune (n.r. Marcel Ciolacu) că pe Nicolae Ciucă. I-am spus la un moment dat că se alintă. Acum, dacă tot repetă chestiunea asta, arată un pic a disperare și pot să anunț fără niciun fel de reținere că Nicolae Ciucă nu va mai fi niciodată prim-ministru într-un guvern al Partidului Social Democrat sau împreună cu PSD. Asta este o chestiune și de principiu.

Chiar dacă mi s-a reproșat că la un moment dat, când eram în activitate, am zis că nu o să intru în viața politică, atunci când făceam acea declarație nu trecusem prin momentul Dragnea, când Liviu Dragnea m-a suspendat din funcția de șef al Statului Major al Apărării, o chestiune unicat în Armata Română și a țărilor membre NATO. Datorită acelui episod am dorit să intru în politică și să demonstrez că se poate face politică altfel decât așa cum s-a făcut în ultimii 35 de ani“, a spus, luni seară, la B1TV, Nicolae Ciucă.

În urmă cu trei ore de declarația liderului liberal, la PROTV, la emisiunea „La Măruță”, președintele PSD și candidatul la prezidențiale Marcel Ciolacu a spus că pe Nicolae Ciucă l-ar pune premier al României.

„Nu suntem prieteni, suntem doi adversari politici care se respectă. Ne-am sfătuit în ultimii doi ani și jumătate pe multe probleme care țin de deciziile executive”, a mai zis liderul PSD despre Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel