Ciucă, la Dublin: Populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, în cadrul Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei care are loc la Dublin, că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor.

'Am punctat faptul că populismul afectează democraţia şi pune în pericol drepturile civile ale tuturor, subliniind amploarea discursului extremist pe agenda publică şi riscurile unor democraţii iliberale. Mai mult, consider că avem obligaţia de a promova continuu avantajele procesului democratic, care garantează libertăţile şi drepturile tuturor cetăţenilor', a spus Ciucă în cadrul unui panel al Conferinţei.

Potrivit preşedintelui Senatului, în contextul războiului la graniţă, rolul parlamentelor naţionale în reconstrucţia Ucrainei şi provocările la adresa democraţiei reprezentative în vremuri instabile sunt subiecte de mare interes pentru România, ca ţară membră UE şi NATO. 

Nicolae Ciucă a arătat că din acest motiv România trebuie să se poziţioneze responsabil, în raport cu principiile şi valorile comune. De asemenea, Nicolae Ciucă a vorbit, în cadrul Conferinţei, despre rolul României în sprijinirea Ucrainei.

'Ţara noastră i-a ajutat direct pe cei 5,3 milioane de refugiaţi şi a demarat proiecte de adaptare a infrastructurii de transport la necesităţile exportului de cereale ucrainene. Am subliniat faptul că vom continua să fim alături de Ucraina în procesul de reconstrucţie a ţării, proces care trebuie să meargă în acelaşi pas cu reformele de consolidare a drepturilor şi libertăţilor civile', a spus Ciucă, conform Agerpres.

Citește și - Nicolae Ciucă vrea Ucraina în UE și NATO: Este în interesul Vestului și al României / video

Nicolae Ciucă, președintele PNL și președintele Senatului României, e de părere că Ucraina trebuie să intre în UE și NATO.

Nicolae Ciucă, președintele PNL și președintele Senatului României, a participat astăzi la un panel la Dublin care face parte din Conferinţei Europene a preşedinţilor de parlamente din statele membre ale Consiliului Europei. Liderul liberalilor e de părere că „este în interesul Vestului şi al României ca Ucraina să devină, în timp, stat membru al Uniunii Europene şi NATO”.

„Aş fi sperat ca acest eveniment să aibă loc într-un context în care nu aveam război, dar după cum bine ştiţi, acum an şi 7 luni, Rusia a invadat Ucraina dezlănţuind un război ilegal şi teribil pe teritoriul acestei ţări, atacând suveranitatea şi independenţa Ucrainei, într-un mod revoltător. România a fost alături de Ucraina, încă din prima zi a agresiunii ruse şi rămâne complet angajată să ofere sprijin total atâta timp cât este necesar pentru a încheia războiul şi a restaura integritatea teritorială a acestui stat.

Am oferit constant asistenţă refugiaţilor ucraineni şi vom continua să facem acest lucru. România a reuşit la toate nivelurile societăţii să furnizeze asistenţă umanitară milioanelor de refugiaţi ucraineni care ne-au trecut graniţele, în ultimul an şi jumătate”, a spus Nicolae Ciucă. Vezi video și continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel