Ciucă, mesaj pentru Ciolacu: Cred că un pic de smerenie trebuie să existe

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Nicolae Ciucă, liderul PNL, i-a transmis un mesaj important premierului Marcel Ciolacu legat de rezultatele alegerilor din 9 iunie.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a reacționat după discursul premierului Marcel Ciolacu, președintele social-democraților, care a afirmat că PSD a câștigat alegerile, și îi transmite acestuia că ”ar trebui să aibă puțină smerenie” atunci când vorbește despre alții, dar mai ales că nu trebuie să stea ”cu nasul pe sus”, după rezultatele bune obținute la alegerile din 9 iunie.

”Știți cum este entuziasmul acesta, de uneori nu face bine și, dacă ne uităm în istorie, el a avut uneori și efect invers.

Eu cred că atunci când ai un rezultat bun, trebuie să ai acea mândrie, mândria care să-ți dea voie să stai cu fruntea sus, să privești înainte, nu acea mândrie prin care să stai cu nasul pe sus", a afirmat Nicolae Ciucă, după ședința Consiliului Național al PNL, scrie Agerpres.

De asemenea, Ciucă a ținut să puncteze că diferența de scor politic între cele două formațiuni din alianță este de aproximativ 5 procente, dar și că Partidul Național Liberal a câștigat câțiva primari în plus.

”Eu știu că diferența scorului politic între cele două partide este de aproximativ cinci procente. Atât timp cât Partidul Național Liberal are un scor de 30%, peste 30%, nu văd cum poate să fie un scor dezastruos. În plus, vreau să vă spun că PNL a intrat în aceste alegeri în perioada de campanie cu aproximativ 1.000 și ceva de primari, sub 1.100.

În momentul de față, avem 1.142 de primari confirmați de către Biroul Electoral Central, deci nu are cum să fie un astfel de rezultat și eu cred că un pic de smerenie trebuie să existe atunci când vorbim despre alții și să avem o abordare cât se poate de echilibrată", a afirmat Nicolae Ciucă.

Pierzătorii de la CJ-uri, ”scutiți” de demisie

În contextul în care PNL a pierdut câteva Consilii Județene, precum cel de la Suceava, unde candidat a fost Gheorghe Flutur, liderul liberal a precizat că nu ”se aplică” în aceste cazuri decizia internă din iarnă, potrivit căreia șefii de filiale clasați pe ultimele locuri ar trebui să demisioneze.

”Decizia a fost legată de alegerile europarlamentare, nu putem să aplicăm ceea ce am decis în ianuarie anul acesta. Nu a fost o legătură între europarlamentare și locale.

Ca atare, decizia este oarecum neaplicabilă, dar nu asta contează. Ceea ce pot să vă spun este că într-adevăr am pierdut conducerea consiliului județean, dar dacă ne uităm la numărul de primării pe care le-a câștigat PNL în județele respective, este aproximativ egal, dacă nu chiar mai mare decât al partenerilor noștri", a afirmat Nicolae Ciucă, adăugând că în perioada următoare va avea loc o analiză a conducerii centrale cu fiecare filială în parte.

”Noi, astăzi, am avut o discuție cu fiecare lider de filială și am convenit ca, în perioada următoare, să avem analiza cu fiecare filială la nivelul conducerii partidului și, în funcție de toate aceste elemente, detalii, să luăm decizii împreună", a conchis Nicolae Ciucă.

Citește și: Ciucă a anunțat oficial că PNL va avea propriul candidat pentru Cotroceni, după ce Ciolacu nu a exclus "varianta Mircea Geoană": Au decis în unanimitate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel