Ciucă: Pe baza evaluărilor, o parte dintre miniştrii PNL se vor regăsi în noul Cabinet

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat marţi că în noul Cabinet se vor regăsi, pe baza evaluărilor, o parte dintre miniştrii liberali. Pentru celelalte poziţii vor fi făcute propuneri care pot fi votate şi aprobate în cursul acestei zile. 

'Nu este vorba de eşalonul unu sau eşalonul doi, sunt miniştri care şi-au desfăşurat activitatea în Guvernul pe care l-am condus. Pe baza evaluărilor, parte dintre ei se vor regăsi şi în noul Cabinet, iar pentru celelalte poziţii, la nivelul partidului vom veni cu propuneri care pot fi votate şi aprobate astăzi, în Biroul Politic, astfel încât să avem acea nominalizare a miniştrilor care au profesionalismul necesar pentru a putea să îndeplinim obiectivele din programul de guvernare', a declarat Nicolae Ciucă, după ce a fost validat în funcţia de preşedinte al Senatului.

Chestionat despre posibilitatea ca un independent să ocupe funcţia de ministru al Justiţiei, în persoana lui Bogdan Mateescu, fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ciucă a spus că deocamdată sunt discuţii în acest sens, menţionând despre el că este 'un profesionist'.

'Este vorba despre o persoană care deocamdată este în discuţie. Este în analiză şi dacă ne uităm la CV-ul domniei sale, vedem că discutăm despre un profesionist care a fost preşedintele CSM, ca atare trebuie să mergem mai departe pe parcursul pe care România s-a încadrat foarte bine după ce nu mai avem aplicat MCV-ul şi trebuie să ne menţinem în această linie de modernizare şi de menţinere a independenţei justiţiei în România', a punctat Ciucă.

Despre posibilitatea ca UDMR să nu mai facă parte din Guvern, Ciucă a spus că discuţiile pentru rămânerea acestei formaţiuni în coaliţie continuă, probabil 'nu mai târziu' de această seară.

'PNL a avut două ipoteze de lucru: o ipoteză a fost aceea în care am respectat şi ne-am dorit să respectăm protocolul, cea de-a doua - în care acest protocol nu va putea să fie respectat şi atunci, în baza negocierilor, va exista o nouă formulă de guvernare. Până în momentul de faţă, există o variantă pentru fiecare dintre aceste două ipoteze. Din discuţiile pe care le-am avut cu domnul preşedinte Ciolacu, a reieşit foarte clar că vom mai avea discuţii cu UDMR, până în momentul în care se va lua o decizie, probabil nu mai târziu de seara aceasta. Domnul Marcel Ciolacu şi-a exprimat disponibilitatea, după nominalizare, să mai aibă încă o discuţie cu partenerii noştri de la UDMR', a spus Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă e posibil ca Marcel Boloş, care a condus Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, să rămână în Guvern ca ministru de Finanţe, Ciucă a menţionat că acesta a fost 'un ministru foarte bun'. 'Marcel Boloş a fost un ministru foarte bun şi poate să-şi îndeplinească în continuare îndatoririle chiar şi la Ministerul de Finanţe', a concluzionat Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel