Ciucă, prezent la un moment solemn la Praga / Foto

Foto Pexels
Foto Pexels

Președintele Senatului României Nicolae Ciucă a fost prezent astăzi la ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale dedicată soldaților români, solidari cu poporul ceh în obținerea independenței. 

 

 

Ceremonia a avut loc la Palatul Liechtenstein, din Praga, în prezența lui Miloš Vystrčil, președintele Senatului Republicii Cehe. Nicolae Ciucă a vorbit la Praga despre sacrificiul militarilor români.

“A fost o onoare să particip astăzi, la Praga, la ceremonia de dezvelire a plăcii memoriale dedicată sprijinului poporului român pentru declararea independenței Cehoslovaciei. Momentul 1918 și luptele din 1919 pentru apărarea noului stat a prefațat relațiile bilaterale puternice dintre țările noastre. (...) Le mulțumesc autorităților cehe pentru acest demers și pentru sprijin. Păstrarea amintirii înaintașilor noștri și a filelor de istorie comună este unul extrem de important. Doar așa, putem construi un viitor sigur și solid”, a transmis Nicolae Ciucă. 

Acesta a susținut în mesajul său de la Praga că astăzi suntem martorii unei opoziții violente împotriva statelor care vor să-și aleagă propriul drum și că, atât în cazul Ucrainei, cât și în cazul Israelului, avem datoria să fim solidari și să respingem asaltul asupra lumii libere și a fundamentelor sale.

“Mă bucur că România și Republica Cehă împărtășesc în acest sens poziții comune. Provocările din regiune sunt multiple și avem responsabilitatea comună să respingem aceste amenințări care asediază societățile noastre și al căror scop este slăbirea unității europene și occidentale.“

Foto

Președintele Senatului participă săptămâna aceasta la cel de-al doilea Summit parlamentar al Platformei Internaţionale Crimeea.

Prima ediție a avut loc anul trecut la Zagreb, în prezența președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel