Ciucă, răspuns la posibilitatea ca Iohannis să primească vila RAAPPS care ar fi reamenajată cu 7 milioane de euro

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Senatului și al PNL Nicolae Ciucă a zis marţi că, din informaţiile sale, nu s-a făcut nicio cerere pentru ca președintele Klaus Iohannis să primească o vilă de protocol a RAAPPS, care ar fi reamenajată cu 7 milioane de euro.

Întrebat despre vila de protocol care ar fi reamenajată de RAAPPS cu aproximativ 7 milioane de euro, Nicolae Ciucă a răspuns: 'Este o sumă foarte mare'.

Totodată, președintele PNL a fost întrebat dacă ar fi normal ca preşedintele Iohannis să primească o astfel de vilă de protocol, care este fostul sediu al Partidului Național Liberal, Ciucă a zis:

'Eu, din ce ştiu, nu s-a făcut nicio solicitare în acest sens. Nu aş vrea să speculez şi cred că nici dumneavoastră nu cred că trebuie să speculaţi pe chestia asta, sincer', a zis președintele PNL, chestionat despre faptul că acest demers poate va fi făcut mai târziu, când îi expiră mandatul preşedintelui Iohannis.

Administraţia Prezidenţială a transmis, luni, că nu există nicio cerere din partea preşedintelui Klaus Iohannis pentru 'atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă', după încetarea mandatului de la Cotroceni.

'Nu există nicio solicitare din partea preşedintelui României, Klaus Iohannis, sau a Administraţiei Prezidenţiale pentru atribuirea unei locuinţe de protocol şi a unui spaţiu pentru organizarea cabinetului de lucru, ambele cu destinaţia de reşedinţă, după încetarea mandatului de preşedinte al României, în conformitate cu prevederile Legii nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de şef al statului român, cu modificările şi completările ulterioare', a transmis Administraţia Prezidenţială, la solicitarea Agerpres.

În spațiul public au apărut în ultimele zile mai multe informații care susțin că Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) ar investi într-un mod netransparent aproape 7 milioane de euro, bani publici, în transformarea/modernizarea unui fost sediu de partid din Bucureşti într-o reşedinţă de protocol. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel