Ciucă, replică pentru Iohannis în cazul legii care l-ar fi propulsat ca senator

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă a făcut unele precizări despre tevatura imensă creată în țară de "legea Iohannis": "A fost vorba despre o reparație", spune Ciucă. A spus și dacă ar fi pregătit sau nu să candideze ca independent, în cazul în care Iohannis și-ar da demisia.

Denise Rifai: Astăzi am văzut o informație de peste ocean: Președintele Iohannis a anunțat că nu vrea o lege pentru candidatura domniei sale. S-a închis subiectul?

Nicolae Ciucă: Nici n-a fost o lege pentru candidatura domniei sale. A fost vorba despre o reparație, o spun din nou, o repet, lumea probabil că nu va crede ceea ce spun acum, dar eu o spun cu toată sinceritatea, este vorba despre un gest reparatoriu, astfel încât să se îndeplinească o prevedere constituțională, specifică oricărei societăți democratice, prin care orice persoană are dreptul să aleagă și să fie aleasă. Este păcat că a existat acest drept prevăzut în lege, după care în 2008 el a fost din nou exclus din lege, iar astăzi, când discutăm, probabil va rămâne așa cum este, pentru că am avut o discuție și o înțelegere legată de reconfirmarea acestui drept constituțional, care nu se poate materializa din lipsa unei majorități parlamentare.

Denise Rifai: Bine, vreau să înțeleg câteva aspecte. Ați vorbit cu președintele Klaus Iohannis? V-a spus că nu mai candidează?

Nicolae Ciucă: Nu am vorbit cu domnia sa.

Denise Rifai: Am putea vedea o decizie în baza căreia președintele Klaus Iohannis să demisioneze și să candideze totuși așa cum ar putea să facă acest lucru? Încă mai este timp.

Nicolae Ciucă: Așa cum îl cunosc eu pe domnul președinte, odată ce a anunțat formal că își va duce mandatul până la capăt, va rămâne în mandat până la capăt. Nu cred că a făcut un obiectiv din acest subiect.

Denise Rifai: În caz contrar, ați fi pregătit să preluați președinția interimară a României și să candidați ca independent dumneavoastră la președinția României?

Nicolae Ciucă: Nu este cazul.

Denise Rifai: Sunteți conștient de valul negativ pe care l-a generat președintele Klaus Iohannis odată cu acest anunț?

Nicolae Ciucă: Noi tot timpul avem o abordare negativă prin această raportare la președinte pe ultima sută de mandat. Chestiunea este una pe care o spun cu toată responsabilitatea. Președintele Iohannis a fost un om care a rămas în prevederile constituționale în cei 10 ani de mandat și cred că lucrul acesta poate să fie apreciat de către români (...).

Declarațiile au fost făcute în emisiunea "În Opoziție", cu Denise Rifai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel