Ciucă susține că războiul din Ucraina ar putea să dureze până la 5 ani. "Posibilitatea ca Rusia să atace România e zero"

foto gov.ro
foto gov.ro

Nicolae Ciucă spune că în Ucraina se creează perspectiva unui război de uzură care va dura 3-5 ani. Președintele PNL susține că posibilitatea ca Rusia să atace România este zero. 

Ciucă a apreciat că în 5 - 8 ani situaţia se poate schimba, dar nu numai la ruşi, ci şi în partea română.

"Acolo sunt foarte mulţi factori care trebuie avuţi în vedere, alţii care nu depind de Ucraina, alţii care nu depind doar de Rusia - pentru că şi ei primesc echipamente din alte ţări. Motiv pentru care tot ceea ce se întâmplă în momentul de faţă creează perspectiva unui război de uzură, cel puţin pe termen mediu, de 3 - 5 ani, dacă se menţin actualele date. (...)

Sunt instituţii care, pe măsură ce a evoluat situaţia conflictului din Ucraina, au putut, şi cu toţii trebuie să vedem această parte de readaptare, de rejuvenare a industriei de apărare şi în Rusia şi este nevoie şi în Europa (...). Şi atunci, uitându-ne la ceea ce a existat, la intenţia iniţială şi obiectivul iniţial al armatei ruse pe 24 februarie 2022, unde s-a ajuns şi la ceea ce poate să se ajungă, este clar că se dau repere de timp între 5 - 8 ani ca armata rusă sa aibă o capacitate de luptă care să îi permită să avanseze planuri de război cu caracter ofensiv", a spus Nicolae Ciucă, duminică, la Prima News.

Ciucă spune ca precizia bombei distrugătoare a Rusiei nu e deloc bună 

El a vorbit și despre informaţia potrivit căreia Rusia a început să folosească o puternică bombă aeriană care a decimat apărarea ucraineană. Aceasta ar avea o putere foarte mare, însă precizia ar fi destul de slabă.

"Bomba are capacitate de distrugere, care la impact creează un crater foarte mare şi are o capacitate de 1.500 de bombe laolaltă. Au început să le folosească. (...) Rusia a avut şi are o industrie de apărare, are cercetare, dezvoltare în domeniu şi a reuşit să folosească aceste bombe.(...) Sunt chestiuni care ţin de precizia acestor bombe, care în momentul de faţă nu este tocmai cea mai bună, în schimb acolo unde lovesc, pagubele sunt dezastruoase", a comentat Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel